دوره 15، شماره 2 - ( 9-1386 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 33-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (17845 مشاهده)

مقدمه و هدف : از آغازخلقت انسان ها باهم ارتباط داشته اند درحرفه پزشکی نیز این مقوله از اهمیت ویژه ای برخوردار است به طوری که کادردرمان هرگاه خواهان ارائه درمان و مراقبت مؤثربه بیمار باشنددر وهله اول باید به چگونگی برقراری ارتباط خود با مددجویان توجه کنند و از این طریق رضایت بیمار را جلب نمایند. دراین راستا یکی از نشانه های کیفیت ومؤثربودن خدمات، نحوه برقراری ارتباط کادردرمان با بیماران و رضایت آنها می باشد. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین رضایت بیماران مراجعه کننده به اورژانس ازنحوه ارتباط کادردرمان با آنها انجام شده است.

روش کار : در این پژوهش توصیفی تحلیلی ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر دو قسمت بوده که بخش اول مربوط به مشخصات دموگرافیک و بخش دوم شامل سئوالات مرتبط با رضایت بیمار از نحوه ارتباط کادردرمانی بود که همراه مصاحبه با 100نفر از بیماران بطور متوالی تکمیل شده است.

نتایج : نتایج حاصل نشان داد 50% بیماران ازنحوه ارتباط پزشک و45% از پرستاران راضی بوده و میانگین و انحراف معیار نمره رضایت بیماران از نحوه برقراری ارتباط کادردرمان(11/7 ±  27)بود . همچنین بین جنس وسطح تحصیلات بیماران بارضایت آنها از برقراری ارتباط رابطه معنی داری وجود داشت(به ترتیب 004/0 = P ،002/0 =P  ).

نتیجه نهائی : رضایت بیماران از نحوه برقراری ارتباط کادردرمان متـوسـط بـوده کـه رضـایـت بخش نیست ولازم است درطی برنامه های آموزش ضمن خدمت پرسنل را با تازه های علوم ارتباطات آشنا ساخته،همچنین با اجرای مسئله انطباق وتامین پرسنل و وقت کافی وحمایت مدیران ازآنها درجهت رسیدن به این مهم کوشید.

واژه‌های کلیدی: ارتباط، اور‏‏ژانس، رضایت بیمار
متن کامل [PDF 457 kb]   (2603 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
پذیرش: 1395/1/30 | انتشار: 1395/1/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.