مقدمه: سبک زندگی در سنین نوجوانی نقش اصلی در پیشگیری از پوکی استخوان در سنین سالمندی دارد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی سبک زندگی پیشگیری کننده از پوکی استخوان در دانش آموزان دختر زنجانی انجام شد.
روش کار: در یک مطالعه توصیفی– تحلیلی سبک زندگی864 نفر ازدانش آموزان مقاطع راهنمایی ودبیرستان شهر زنجان به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای بررسی شد. ابزار گرد آوری داده ها شامل 2 بخش بود: بخش اول مربوط به مشخصات دموگرافیک و بخش دوم مربوط به ابعاد مختلف سبک زندگی شامل شاخصهای تن سنجی ، تغذیه, فعالیت بدنی و ورزش، عادات بود. آنالیز داده ها با استفاده از روشهای آماری t-test, chi-square و جداول فراوانی با سطح اطمینان95 درصد صورت گرفت.
یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد بیش از 80 درصد دانش آموزان دارای نمایه توده بدنی مطلوب بودند، 46 درصد انان فعالیت فیزیکی مناسب داشتند، و حدود 32 درصد از نظر برخورداری از نور خورشید از سبک زندگی مطلوب برخوردار بودند. بیش از یک سوم آنها در معرض دود سیگار محیطی بودند و کمتر از 4 درصد از نظر تغذیه سبک زندگی مطلوب داشتند.
نتیجه نهایی: با توجه به این که سبک زندگی در زمینه ی تغذیه و برخی عادات در اکثر دانش آموزان نامناسب بود، آموزش در جهت اصلاح سبک زندگی در سطح مدارس وجامعه و برنامه ریزی درخصوص بهبود تغذیه نوجوانان و ترویج فعالیتهای فیزیکی آنان ضروری به نظر می رسد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |