دوره 22، شماره 1 - ( 2-1393 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 14-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس ، ziaei_sa@modares.ac.ir
چکیده:   (13564 مشاهده)

  مقدمه: روح و مراقبت از آن موضوع جدیدی در حیطه سلامت است که بارداری را نیز در بر گرفته است. در این میان توجه به جنین و مراقبت از روح او ضروری به نظر می رسد. نظر به نقش مهم مادر به عنوان اولین مراقبت کننده از جنین، رفتار های مادری مرتبط با سلامت روحی جنین مورد تبیین قرار گرفت .

  روش کار: این تحقیق کیفی در سال 1392 در شهر تهران صورت گرفت. نمونه گیری به صورت هدفمند بود. 28 مصاحبه با 18 مادر انجام گردید که باردار بوده و یا تجربه بارداری را داشتند. آنالیز داده ها با رویکرد آنالیز محتوی متعارف انجام گردید.

  یافته ها: "ارتباط مستقیم و غیر مستقیم با خداوند" و "تغذیه متبرک و مقبول" تجارب مهمی می باشند که مادر در هر کدام از آنها به نحوی تلاش می کند تا به " اعتلای جسم و روح " خود پرداخته و در تامین آینده روحی و اخلاقی جنین موثر باشند .

  نتیجه نهایی: تجارب واقعی و بومی از الگو های مراقبت از روح جنین می تواند راهکار های موثری جهت ترسیم چشم انداز مطلوب از سلامت آینده انسان پیش روی سیستم مراقبت های بهداشتی کودکان و مادران قرار دهد.

 

واژه‌های کلیدی: بارداری، جنین، روح، مراقبت
متن کامل [PDF 603 kb]   (2869 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1392/11/16 | پذیرش: 1393/1/30 | انتشار: 1393/2/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.