دوره 24، شماره 3 - ( 7-1395 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 158-148 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، ایران. ، shirazimanouchehr57@gmail.com
2- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- گروه آمار حیاتی. دانشکده پیرا پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی
4- گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، ایران
چکیده:   (7156 مشاهده)

مقدمه: با توجه به اهمیت نقش پذیرش درد در چگونگی سازگاری با درد مزمن در سالمندان، این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین میزان پذیرش درد، الگوی زندگی  و محدودیت ناشی از آن در سالمندان مبتلا به درد مزمن انجام شده است.

روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی – تحلیلی است، که در آن 200 سالمند مبتلا به درد مزمن به شیوه نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای، انتخاب شدند. میزان پذیرش درد، الگوی زندگی با درد و محدودیت ناشی از درد به ترتیب با پرسشنامه‌های پذیرش درد، الگوی زندگی با درد و محدودیت ناشی از درد مزمن در سالمندان ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون‌های تحلیلی آماری ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون خطی و به کمک نرم افزار SPSS (نسخه 21) انجام شد.

یافته ها:. بین میزان پذیرش درد به ترتیب  با الگوی زندگی با درد ارتباط معنی دار مثبت ( 41/0 = B، 01/ 0 P <) و با محدودیت ناشی از درد رابطه معنی دار منفی (15/0- = B ، 01/0 P <) وجود داشت. همچنین بین الگوی زندگی با درد و محدودیت ناشی از درد نیز، رابطه معنی دار منفی حاصل شد (43/0- = B ، 01/0 P <).

 

نتیجه نهایی: سالمندانی که پذیرش درد بیشتری داشتند، از الگوی زندگی با درد مناسب تری برخوردار بوده  و محدودیت ناشی از درد کمتری نیز، داشتند.. بدین جهت، استفاده از روش های درمانی مبتنی بر پذیرش درد به منظور مدیریت مناسب درد مزمن در سالمندان، پیشنهاد می گردد.

متن کامل [PDF 261 kb]   (3401 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1395/1/28 | پذیرش: 1395/4/9 | انتشار: 1395/7/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.