دوره 25، شماره 1 - ( بهار 1396 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 59-52 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، zahramid2001@q
چکیده:   (9503 مشاهده)

مقدمه: بارداری جز آن دسته از اتفاقات مهمی است که در طی زندگی اکثر زنان رخ می دهد. یکی از جنبه های بسیار مهم در این دوران میزان رضایت زناشویی می باشد که بر کیفیت زندگی و سلامت جسم و روان زن و فرزندان آنها تاثیر بسزایی دارد. رضایت زناشویی از عوامل متعدد و گوناگونی تاثیر می پذیرد که در این پژوهش به بررسی تعدادی از عوامل تاثیر گذار بر میزان رضایت زناشویی در این دوران پرداختیم.

روش کار: پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی-تحلیلی است که بر روی 120 زن باردار که به روش تصادفی ساده از بین زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه های اسدآباد در سال 1394 انتخاب شدند، انجام شد. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ و دموگرافیک بود. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار آماری spss-16 و با استفاده از آزمون های میانگین و انحراف معیار, تی مستقل, آنوا تحلیل شد.

یافته ها: اکثر زنان باردار از رضایت متوسط رو به بالایی برخوردار بودند. میانگین مولفه های برابری نقش زن و مرد و مسائل شخصیتی و تعارض زناشویی ازسایر مولفه ها کمتر، و مولفه های جهت گیری مذهبی دوستان و آشنایان و تحریف آرمانی از سایر مولفه ها بیشتر بود. همچنین مشاهده شد بین تحصیلات زن، شغل زن و همسر، درآمد خانواده، ثبات شغلی همسر، بارداری برنامه ریزی شده، سابقه نازایی، مدت ازدواج، سن زن با میانگین رضایت زناشویی ارتباط معنا داری وجود دارد(05/0(p<.

نتیجه گیری: مشاوره مهارت های زندگی می تواند در بهبود رضایت زناشویی موثر باشد. متغیرهای دموگرافیک پیش بینی کننده رضایت مندی زناشویی در زنان باردار می باشد.

متن کامل [PDF 241 kb]   (5341 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1395/4/26 | پذیرش: 1395/6/2 | انتشار: 1395/11/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.