دوره 33، شماره 1 - ( زمستان 1403 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 44-35 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrami M, Ahrari S, Jahandideh M, Esmaeelzadeh M, soleimanian asl M. Relationship between Self-efficacy and Adherence to Treatment Regimen in Patients with Coronary Heart Disorders: A Correlational Study. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2025; 33 (1) :35-44
URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-2959-fa.html
بهرامی مهناز، احراری شهناز، جهان دیده محمد، اسماعیل زاده محمد، سلیمانیان اصل مبین. رابطه خودکارآمدی با پایبندی به رژیم ‌درمانی در بیماران مبتلا به اختلالات عروق کرونری قلب: یک مطالعه همبستگی. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1403; 33 (1) :35-44

URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-2959-fa.html


1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران و مرکز تحقیقات بیماریهای قلبی عروقی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
2- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
4- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، mobinsoleimanian@gmail.com
چکیده:   (826 مشاهده)

سابقه و هدف خودکارآمدی به عنوان یک مکانیسم محوری در مراقبت‌های بهداشتی عمل می‌کند. در بیماران مبتلا به اختلالات قلبی، بررسی همه‌جانبه عوامل موثر بر پایبندی بیماران به رژیم درمانی و رابطه آن با خودکارآمدی ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین خودکارآمدی و پایبندی به رژیم درمانی در بیماران مبتلا به اختلالات عروق کرونری قلب انجام شده است.

مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه همبستگی، 150 بیمار بستری در بخش قلب بیمارستان‌های ولیعصر و رازی شهر بیرجند به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شده‌اند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل فرم مشخصات فردی و پرسش‌نامه‌های استاندارد پایبندی به رژیم ‌درمانی بیجل و خودکارآمدی حیدری بوده است. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS16 و آزمون‌های توصیفی و استنباطی در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شده‌اند.

یافته‌ها: نتایج نشان داده است که بین خودکارآمدی با زیرمقیاس‌های پایبندی به رژیم دارویی (001/0>P، 3/0r=) و الگوی فعالیت بدنی (01/0= P، 2/0r=) رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. پایبندی به رژیم دارویی (001/0>P ، 3/0β=) و سیگار کشیدن (001/0>P ، 2/0β=) بیشترین تاثیر را به عنوان متغیرهای پیش‌بینی‌کننده بر خودکارآمدی بیماران داشته‌اند.

نتیجه‌گیری: با توجه به تاثیر خودکارآمدی بر پایبندی به رژیم درمانی بیماران قلبی-عروقی، پرستاران و پزشکان باید اهمیت پایبندی به رژیم دارویی را درک کنند و در جهت ارتقای سواد دارویی بیمار بکوشند. همچنین با توجه به پایبندی ناکافی بیماران مبتلا به اختلالات عروق کرونر قلب با رژیم درمانی، ارائه آموزش‌هایی در زمینه ارتقای خودکارآمدی برای افزایش اعتماد به نفس آن‌ها ضروری است.

متن کامل [PDF 1056 kb]   (160 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1403/1/19 | پذیرش: 1403/5/10 | انتشار: 1403/12/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا است. استفاده غیرتجاری از مطالب وب سایت، با ذکر منبع بلامانع است. 

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق | 

© 2018 All Rights Reserved | Avicenna Journal of Nursing and Midwifery Care

Designed & Developed by : Yektaweb |