دوره 15، شماره 1 - ( 4-1386 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 31-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SH. Bakhshandeh, M.Sc., A. Parhizkar, M.Sc. The Effects of Respiratory Exercise on Quality of Life Asthmatic Patients. Avicenna J Nurs Midwifery Care 0; 15 (1) :21-31
URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-1028-fa.html
شهریار بخشنده ، عهدیه پرهیزکار . بررسی تأثیر آموزش تمرینات تنفسی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1386; 15 (1) :21-31

URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-1028-fa.html


چکیده:   (13812 مشاهده)

مقدمه  و هدف : امروزه بیماریهای مزمن ریوی شایعترین بیماری های مزمن را تشکیل می دهند در بین بیماری های ریوی  علیرغم در دسترس بودن دارو و مراقبت های بهداشتی ، بیماری آسم  از شیوع بالائی برخوردار بوده و موجب مرگ و میر های زیادی خواهد شد  لذا این مطالعه با  هدف تعیین تأثیر آموزش تمرینات تنفسی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم مراجعه کننده به درمانگاه های تخصصی شهر سنندج در سال 1384انجام شد.

روش کار : در این پژوهش تعداد نمونه‌ها 35 نفر در نظر گرفته شد. که با روش تدریجی و با مراجعه به درمانگاه های تخصصی انتخاب شدند. پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی تک گروهی بود که بعد از انتخاب نمونه‌ها پرسشنامه کیفیت زندگی قبل از مداخله با کمک مصاحبه توسط پژوهشگر تکمیل شد سپس تمرینات تنفسی طی یک الی دو جلسه به واحدهای مورد مطالعه آموزش داده شد بیماران به مدت 4 هفته و روزانه 20 دقیقه تمرینات را در سه مرحله گرم کردن مرحله انجام تمرین و مرحله سرد کردن انجام دادند. سپس بعد از مدت 4 هفته مجدداً پرسشنامه کیفیت زندگی تکمیل گردید و نتایج به کمک آزمون های آماری و تی تست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: آزمون آماری t زوج  با 59/0 = P نشان داد که میانگین و انحراف معیار فعالیت جسمانی قبل و بعد از آموزش تمرینات تنفسی اختلاف معناداری نداشت اما آزمون آماری t با  000/0 = P نشان داد که میانگین و انحراف معیار فعالیت خلقی، فعالیت اجتماعی قبل و بعد از آموزش تمرینات تنفسی اختلاف معناداری را نشان داد. هم چنین آزمون آماری t با  128/0 = P نشان داد که کیفیت زندگی قبل و بعد از آموزش تمرینات تنفسی اختلاف معناداری نداشت اما میانگین وانحراف معیار حجم بازدمی قبل و بعد از آموزش تمرینات تنفسی اختلاف معناداری را نشان داد ( 0006/0 = P ).

نتیجه نهائی : نتایج مطالعه نشان داد که تمرینات تنفسی بر روی ابعاد کیفیت زندگی مبتلایان به آسم تاثیر دارد بنابراین لازم است که در برنامه مراقبت از خود تمرینات تنفسی را به این بیماران آموزش داد.

واژه‌های کلیدی: آسم، تمرینات تنفسی، کیفیت زندگی
متن کامل [PDF 126 kb]   (3476 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
انتشار: 1378/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا است. استفاده غیرتجاری از مطالب وب سایت، با ذکر منبع بلامانع است. 

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق | 

© 2018 All Rights Reserved | Avicenna Journal of Nursing and Midwifery Care

Designed & Developed by : Yektaweb |