مقدمه و هدف: عفونت ناشی از جراحی ، یکی از انواع عفونتهای بیمارستانی و از عوارض هر عمل جراحی است.از روشهای موثر برای پیشگیری از این عفونتها اسکراب دست قبل از جراحی است. جهت اسکراب دست از مواد ضدعفونی کننده مختلف استفاده میشود لذا پژوهشی به منظور مقایسه نحوی اسکراب دست قبل از عمل جراحی با روش اسکراب صحیح در بیمارستانهای آموزشی شهر همدان انجام گردید.
روش کار: در این بررسی توصیفی،جامعه و نمونه پژوهش تمام پرسنل جراحی و جراحان اتاق عمل بیمارستانهای آموزشی منتخب دانشگاه علوم پزشکی همدان بودند. ابزار جمعآوری اطلاعات شامل 4 چک لیست در مورد نحوه اسکراب با محلولهای الکلی و غیر الکلی، وسایل اسکراب با محلولهای الکلی و بدون الکل بود. جهت گردآوری اطلاعات هر یک از نمونهها، 3 مرتبه حین اسکراب دست ، تحت مشاهده قرار گرفتند.
نتایج: میانگین اسکراب با محلولهای با پایه الکل 5/11(6/67% امتیاز کامل) بود که تفاوت معنیداری با بیمارستانهای تحت بررسی و نوع عمل جراحی وجود داشت. میانگین امتیاز اسکراب با محلولهای بدون الکل 1/11 (4/69%امتیاز کامل) بود و ارتباط معنیداری با نوع عمل جراحی مشاهده شد.
نتیجه نهایی: جهت اجرای اسکراب صحیح دست، لازم است: ابتدا کمیته کنترل عفونت یا دفتر پرستاری بیمارستانها پروتوکل مشخصی را جهت اجرا ، مطابق با آخرین تغییرات علمی تعیین نمایند. آموزش و امکانات لازم برای اجرا مطابق با دستورالعمل اسکراب فراهم شود و بطور مستمر نظارت بر اجرای این پروسیجر صورت گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
پرستاری پذیرش: 1394/11/25 | انتشار: 1394/11/25