دوره 25، شماره 3 - ( مهر و آبان 1396 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 40-34 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دکترای آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، گروه بهداشت عمومی، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، faridehkazemi21@yahoo.com
چکیده:   (8182 مشاهده)

مقدمه. کاهش مناسب درد زایمانی همواره یکی از مهمترین اهداف علم طب بوده است و درخواست تسکین درد لیبر از طرف بیمار ضرورت کافی برای کاربرد روشهای تسکسن درد محسوب می­شود. این مطالعه جهت مقایسه تاثیر بیدردی اسپاینال و اپیدورال بر پیامدهای مادری و نوزادی انجام شد.

روش کار. پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود که بر روی 126 زن باردار انجام شد. زنان بارداری که معیارهای ورود به مطالعه و رضایتنامه جهت انجام زایمان بیدرد را داشتند وارد مطالعه شدند. و در گروههای زایمان بی درد (اسپاینال و اپیدورال) قرار گرفتند. گروه کنترل نیز از بین افرادی انتخاب شدند که معیارهای ورود را دارا بوده ولی تمایلی به انجام زایمان بیدرد نداشتند. سه گروه با استفاده از آزمونهای آماری مورد مقایسه قرار گرفتند. 0.05>p  نیز معنی­دار در نظر گرفته شد.

یافته ­ها. نتایج نشان داد طول مراحل اول و دوم لیبر در گروه بدون مداخله کمتر از گروههای بیدرد بود ولی این تفاوتها از نظر آماری معنی­دار نبود. نوع زایمانها، نمرات آپگار نوزاد و میزان درد اپیزیاتومی نیز بین سه گروه تفاوت معنی دار آماری نداشت. هیچ یک از مادران در گروهها مبتلا به عوارضی مانند سردرد و هیپرترمی نشدند.

نتیجه­ گیری. یافته­ های حاصل از این مطالعه نشان داد که هیچ یک از روشهای بیدردی مورد استفاده تاثیرات منفی بر پیامدهای مادری و نوزادی نداشتند. با توجه به نتایج ضد و نقیضی که در مطالعات مختلف نشان داده شده است، انجام مطالعات بیشتر در شرایط یکسان و با گروههای همسان از نظر متغیرهای مداخله­گر ضروری بنظر می­رسد.

متن کامل [PDF 1045 kb]   (3108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1395/8/10 | پذیرش: 1395/10/28 | انتشار: 1395/11/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.