دوره 30، شماره 4 - ( پاییز 1401 )                   جلد 30 شماره 4 صفحات 296-288 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.KHUISF.REC.1398.134


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mottaghi M, Hazratian S. Comparison of the Effects of Music and Rose Water Aromatherapy on the Happiness level among the Elderly Living in Nursing Homes in Kermanshah in 2018. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2022; 30 (4) :288-296
URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-2475-fa.html
متقی مینو، حضرتیان سنا. مقایسه تأثیر موسیقی و رایحه‌درمانی با گلاب بر میزان شادکامی سالمندان ساکن در مراکز نگهداری سالمندان شهر کرمانشاه در سال 1398. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1401; 30 (4) :288-296

URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-2475-fa.html


1- مرکز تحقیقات سلامت جامعه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
2- مرکز تحقیقات سلامت جامعه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران ، Sanahazratian@gmail.com
چکیده:   (1059 مشاهده)
سابقه و هدف: با بالارفتن سن و شروع دوره سالمندی به‌تدریج از فعالیت‌های روانی و اجتماعی افراد کاسته می‌شود. با برنامه‌ریزی مناسب، سالمندان از دوران سال‌خوردگی شاد، مولد و لذت‌بخشی خواهند داشت. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تأثیر موسیقی و رایحه‌درمانی با گلاب بر میزان شادکامی سالمندان ساکن در مراکز نگهداری سالمندان انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی تصادفی سه گروهی از نوع پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل است که روی 93 سالمند ساکن در مراکز نگهداری سالمندان شهر کرمانشاه انجام شد که به روش نمونه‌گیری داوطلبانه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه تخصیص داده شدند. سالمندان قبل از اجرای مداخله پرسش‌نامه اطلاعات دموگرافیک و پرسش‌نامه شادکامی آکسفورد را تکمیل کردند. برای گروه موسیقی، به مدت 12جلسه 45 تا 50 دقیقه‌ای، موسیقی‌های مجاز طبق وزارت ارشاد اسلامی، موسیقی آرام‌بخش و بی‌کلام آرنداشتاین و موسیقی شاد محلی کردی به صورت گروهی اجرا شد. همچنین برای گروه مداخله رایحه‌درمانی به صورت گروهی به مدت یک هفته (درمجموع 7 جلسه) از پنبه آغشته به 3 قطره گلاب استفاده شد که به لباس سالمندان وصل شده بود. گروه کنترل هیچ‌گونه مداخله‌ای دریافت نکردند و به فعالیت‌های روزانه پرداختند. داده‌ها با استفاده از آزمون تی زوجی و تحلیل کوواریانس تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین نمره امتیاز شادکامی در سه گروه تفاوت آماری معنی‌داری نداشت. اثر امتیازات پیش‌آزمون متغیرهای شادکامی و ابعاد مختلف آن بر امتیازات پس‌آزمون معنادار بود (0.001>P). همچنین با کنترل اثر پیش‌آزمون تفاوت معناداری بین سالمندان سه گروه رایحه‌درمانی، موسیقی‌درمانی و گروه کنترل مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد دو روش موسیقی‌درمانی و رایحه‌درمانی با گلاب موجب افزایش شادکامی سالمندان می‌شود، اما تأثیر موسیقی بر افزایش شادکامی سالمندان نسبت به رایحه‌درمانی بیشتر بوده است. لذا پیشنهاد می‌شود از موسیقی‌درمانی و رایحه‌درمانی به‌عنوان روش‌های ارزان غیردارویی و طب مکمل در مراکز نگهداری سالمندان و بیمارستان‌ها در کنار سایر درمان‌ها به‌منظور ارتقای شادکامی استفاده شود.
متن کامل [PDF 993 kb]   (529 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سلامت روان
دریافت: 1401/5/2 | پذیرش: 1401/6/10 | انتشار: 1401/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا است. استفاده غیرتجاری از مطالب وب سایت، با ذکر منبع بلامانع است. 

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق | 

© 2018 All Rights Reserved | Avicenna Journal of Nursing and Midwifery Care

Designed & Developed by : Yektaweb |