Ethics code: IR.UMSHA.REC.1398.894

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، m_baratimehr@yahoo.com
3- دانشکده علوم پزشکی اسدآباد
چکیده:   (72 مشاهده)
مقدمه: بیماری آنفلوانزا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های عفونی در دستگاه تنفسی است. اقدامات پیشگیرانه یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های ضروری کنترل این بیماری محسوب می­شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل مرتبط با انجام رفتارهای پیشگیری کننده از ابتلا به آنفلوآنزا در بین دانش آموزان دختر دبیرستانی بر اساس تئوری انگیزش محافظت در شهر همدان انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که برروی 303 نفر از دانش­آموزان دختر دبیرستانی شهر همدان انجام شد. شرکت‌کنندگان به‌صورت نمونه‌گیری چندمرحله‌ای انتخاب شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل رضایت آگاهانه، تمایل به شرکت در مطالعه و عدم ابتلا به بیماری آنفولانزا بود. ابزار جمع‌آوری داده­ها پرسشنامه­ای بود که توسط شریفی­راد و همکاران طراحی شده است که به روش خود­گزارش دهی تکمیل شدند. داده­ها با استفاده از آزمون­های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی با سطح معناداری کمتر 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­ها: میانگین سنی شرکت­کنندگان در پژوهش95/0± 79/16بود. تنها 10/26 درصد از شرکت­کنندگان سابقه تزریق واکسن آنفولانزا داشتند. 186 نفر از شرکت­کنندگان در پژوهش در خصوص بیماری آنفولانزا اطلاعات داشتند که در این بین اینترنت به عنوان فراوان­ترین منبع اطلاعاتی شناسایی شد. بر اساس نتایج، در مجموع سازه­های مختلف تئوری انگیزش محافظت 30/58 درصد از واریانس قصد انجام رفتار پیشگیری­کننده و 30/30 درصد از واریانس انجام رفتار را در دانش آموزان مورد مطالعه تبیین کردند.
نتیجه­گیری: در مجموع سازه­های مختلف تئوری انگیزش محافظت برازش مطلوبی در پیش­بینی قصد و انجام رفتار­های پیشگیری کننده از ابتلا به بیماری دارند.

 
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: آموزش در پرستاری و مامایی
دریافت: 1401/11/30 | پذیرش: 1402/5/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.