مقدمه: پرستاری در تمامی کشورها به عنوان حرفهای با استرس شغلی بالا شناخته میشود. از این رو، وجود ابزارهایی جهت ارزیابی این استرس شغلی میتواند به پژوهشهایی که پیرامون حرفه پرستاری انجام می شود، کمک کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی ویژگیهای روانسنجی نسخه فارسی فرم کوتاه مقیاس استرس شغلی پرستاران در پرستاران ایرانی در دوره همه گیری کرونا انجام شده است.
روش کار: در این پژوهش مقطعی، ۲۲۴ پرستار شاغل در دو بیمارستان شیراز که به عنوان مراکز مراقبت از بیماران مبتلا به ویروس کرونا برگزیده شده بودند، به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شده و پرسشنامه استرس شغلی پرستاران-نسخه کوتاه را تکمیل نمودند. برای تحلیل دادهها از نرمافزارهای SPSS نسخه ۲۲ و AMOS استفاده شد.
یافتهها: نتایج تحلیل عامل اکتشافی با استفاده از روش مؤلفههای اصلی و تحلیل عاملی تأییدی، ساختار دو عاملی «استرس های مرتبط با عوامل محیطی- سازمانی» و «استرسهای مرتبط با حجم بالای کار» را در نسخه فارسی مقیاس استرس شغلی پرستاران تأیید کرد. علاوه بر این، برای بررسی همسانی درونی از ضریب آلفای کرونباخ و امگای مک دونالد استفاده گردید که ضرایب آلفای کرونباخ و امگای مک دونالد برای کل مقیاس (۰/۹۴=α و ۰/۹۵=ω) و دو خرده مقیاس «استرسهای مرتبط با عوامل محیطی- سازمانی» (۰/۹۱=α و ۰/۹۱=ω) و «استرسهای مرتبط با حجم بالای کار» (۰/۹۰=α و ۰/۹۱=ω)، در محدوده قابل قبول بودند.
نتیجه گیری: مقیاس استرس شغلی پرستاران- نسخه کوتاه، مشخصههای روانسنجی قابل قبولی در جامعه ایران دارد و می تواند به عنوان یک ابزار مفید در پژوهشهای مربوط به استرسهای شغلی پرستاران استفاده شود.