مقدمه و هدف: غریزه جنسی که منشا بسیاری از تحولات در زندگی انسان می باشد می تواند متاثر از عوامل متعددی دچار اختلال شود. این مطالعه با هدف توزیع فراوانی اختلالات جنسی زنان در قبل و بعد از یائسگی طراحی شده است.
روش کار: این مطالعه از نوع تحلیلی ، مقطعی می باشد که در آن اطلاعات مربوط به فعالیتهای جنسی در قبل و بعد از یائسگی 174 زن همسردار یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان در سال 1382 جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت. روش جمع آوری داده ها پرسشنامه اختلالات جنسی خود ساخته شده بود که روایی و پایائی آن با روش اعتبار محتوا و ضریب آلفاکرونباخ تعیین شد و نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری توصیفی و استنباطی (مک نمار) مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: نتایج این پژوهش نشان دادکه فراوانی نسبی اختلالات جنسی در دوران باروری 38درصد ، و در دوران یائسگی 4/72درصد می باشد.همچنین ارتباط آماری معنی داری بین اختلالات جنسی در قبل و بعد از یائسگی وجود دارد (001/0 < P ) . توزیع فراوانی اختلالات جنسی در دوره باروری این زنان بر اساس شدت اختلال عبارت است از اختلال در فاز تمایل (2/49 درصد)، دیسپارونی (3/34 درصد)، اختلال در فاز برانگیختگی (8/26 درصد)،اختلال در فاز ارگاسم(8/23 درصد) و واژینیسموس (4/16 درصد). توزیع فراوانی این اختلالات در دوره یائسگی آنها به ترتیب عبارست است از اختلال در فاز برانگیختگی (3/75 درصد)، اختلال در فاز تمایل (6/62 درصد)، اختلال در فاز ارگاسم (3/56 درصد)، دیسپارونی (9/34 درصد) و واژینیسموس (8/15 درصد).
نتیجه نهایی: همان طور که نتایج پژوهش نشان داد درصد قابل توجهی از زنان در سنین باروری و یائسگی اختلالات جنسی را تجربه می کنند و پدیده یائسگی می تواند عاملی در جهت ایجاد، تداوم و یا مضاعف شدن اختلالات جنسی باشد.لذا بر نقش متخصصین مربوط به این امور در زمینه مشاوره و آموزش تأکید می شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |