مقدمه و هدف: زمانی که درمان دیالیز برای اولین بار جهت جایگزینی کار کلیه استفاده شد هیچ کس نمی دانست که چه مقدار درمان با دیالیز جهت نگهداری سلامت بیماران نیاز است.کفایت دیالیز یک فاکتور مهم جهت بقا در بیماران همودیالیزی می باشد. این پژوهش با هدف کلی تعیین کفایت دیالیز بر اساس مدل کنیتیک اوره در بیماران همودیالیزی در مرکز همودیالیز شهر فاطمه زهرا(س) شهر بوشهرطرح ریزی شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی همه بیمارانی که در مرکز همودیالیز شهر بوشهر دو یا سه بار دیالیز می شدند(39 بیمار)مورد بررسی قرار گرفتند.از این تعداد 15 زن و24 مرد بودند30نفر از بیماران سه بار در هفته دیالیز می شدند از کلیه نمونه ها قبل وبعد از دیالیز وزن و نمونه اوره خون اندازه گیری گردیدجهت بررسی کفایت دیالیز از روش KT/V استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت.
نتایج: با استفاده از مقیاس KT/V نشان داد که در گروهی که دو بار در هفته دیالیز می شدند دیالیز هیچکدام از کفایت لازم برخوردار نبود و در گروهی که سه بار در هفته دیالیز می شدند 7/96% کفایت لازم را نداشتند.بین وزن وکفایت دیالیز ارتباط معنی داری وجود دارد و بیماران با وزن بیشتر ا ز کفایت پایین تری برخوردار بودند.
نتیجه نهایی: عدم کفایت دیالیز منجر به افزایش بستری شدن و افزایش هزینه ها می شود. با توجه به نتایج بررسی علل عدم کفایت دیالیز در این بیماران ضروری می باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |