دوره 18، شماره 1 - ( 4-1389 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 33-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

M. Shakoor, M.Sc., Sh. Zeighami Mohammadi, M.Sc.. Nurse's Attitude to Ward Deterring Factors of Participation in Continuing Nursing. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2010; 18 (1) :23-33
منیژه شکور ، شراره ضیغمی محمدی . بررسی نگرش پرستاران به عوامل بازدارنده شرکت در آموزش مداوم پرستاری. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1389; 18 (1) :23-33

مقدمه و هدف :کسب دانش و مهارت جدید برای پرستاران ضروری است .آموزش مداوم دانش ،نگرش وعملکرد پرستاران را ارتقاء داده و نقش مهمی در ارتقاء کیفیت مراقبت دارد. هدف از این مطالعه بررسی عوامل بازدارنده شرکت در آموزش مداوم پرستاری   در دو بیمارستان تامین اجتماعی البرز کرج و بیمارستان تامین اجتماعی شهریار در سال 1388 بود .
روش کار: تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی بود که از روش نمونه گیری سرشماری استفاده گردید و 132 پرستار از دو بیمارستان تامین اجتماعی البرز کرج و شهریار در این مطالعه شرکت نمودند .ابزار های استفاده شده شامل مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه عمومی عوامل بازدارنده شرکت در آموزش مداوم   بود . داده ها توسط نرم افزار  SPSS و با استفاده از آمار توصیفی ،آزمون تی و آنالیز واریانس یکطرفه تحلیل گردید.
نتایج:یافته ها نشان دادند بیشترین میانگین مربوط به عوامل بازدارنده شرکت در آموزش مداوم مربوط به مسائل کاری (20/1±94/2)، محدودیت زمانی (10/1±48/2)،کمبود تسهیلات (99/0±30/2)،مرتبط نبودن دوره (84/0±05/2) بود .
نتیجه نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد مسائل محل کار ،محدودیت زمانی و کمبود تسهیلات و مرتبط نبودن دوره ها مهمترین موانع شرکت در آموزش مداوم هستند و کاهش فاکتورهای بازدارنده ممکن است سبب افزایش شرکت در برنامه های آموزش مداوم پرستاری شود.
واژه‌های کلیدی: آموزش مداوم، بازدارنده، پرستاران
پذیرش: 1394/11/25 | انتشار: 1394/11/25