دوره 19، شماره 2 - ( 6-1390 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 34-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

M. Zandyeh, M.Sc., A. Heidari, M.Sc., S.R. Bourzo, M.Sc., A. Asadi Fakhr, M.Sc. A. Moghimbeigi, Ph.D.. Study of rate performance of surgical hand scrub standard in Hamadan educational hospitals. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2011; 19 (2) :24-34
میترا زندیه ، علی حیدری ، سیدرضا برزو ، امیر اسدی فخر ، دکتر عباس مقیم بیگی . بررسی مقایسهای نحوی اسکراب دست قبل از عمل جراحی با روش اسکراب صحیح در بیمارستانهای آموزشی شهر همدان. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1390; 19 (2) :24-34

مقدمه و هدف: عفونت ناشی از جراحی ، یکی از انواع عفونت­های بیمارستانی و از عوارض هر عمل جراحی است.از روش­های موثر برای پیشگیری از این عفونتها اسکراب دست قبل از جراحی است. جهت اسکراب دست از مواد ضدعفونی کننده مختلف استفاده می­شود لذا پژوهشی به منظور مقایسه نحو­ی اسکراب دست قبل از عمل جراحی با روش اسکراب صحیح در بیمارستانهای آموزشی شهر همدان انجام گردید.
روش کار: در این بررسی توصیفی،جامعه و نمونه پژوهش تمام پرسنل جراحی و جراحان اتاق عمل بیمارستان­های آموزشی منتخب دانشگاه علوم پزشکی همدان بودند. ابزار جمع­آوری اطلاعات شامل 4 چک لیست در مورد نحوه اسکراب با محلول­های الکلی و غیر الکلی، وسایل اسکراب با محلول­های الکلی و بدون الکل بود. جهت گردآوری اطلاعات هر یک از نمونه­ها، 3 مرتبه حین اسکراب دست ، تحت مشاهده قرار گرفتند.
نتایج: میانگین اسکراب با محلول­های با پایه الکل 5/11(6/67% امتیاز کامل) بود که تفاوت معنی­داری با بیمارستان­های تحت بررسی و نوع عمل جراحی وجود داشت. میانگین امتیاز اسکراب با محلول­های بدون الکل 1/11 (4/69%امتیاز کامل) بود و ارتباط معنی­داری با نوع عمل جراحی مشاهده شد.
نتیجه­ نهایی: جهت اجرای اسکراب صحیح دست، لازم است: ابتدا کمیته کنترل عفونت یا دفتر پرستاری بیمارستان­ها پروتوکل مشخصی را جهت اجرا ، مطابق با آخرین تغییرات علمی تعیین نمایند. آموزش و امکانات لازم برای اجرا مطابق با دستورالعمل اسکراب فراهم شود و بطور مستمر نظارت بر اجرای این پروسیجر صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: اسکراب دست، پروتوکل اسکراب
پذیرش: 1394/11/25 | انتشار: 1394/11/25