دوره 21، شماره 2 - ( 4-1392 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 77-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

H. Habib zadeh, Ph.D, N. Khajeali, HR. Khalkhali, Ph.D, Y. Mohammadpour. Analysis of evidence-based nursing education on the five stages of the nursing process.. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2013; 21 (2) :67-77
دکتر حسین حبیب زاده ، نسرین خواجه علی ، دکتر حمیدرضا خلخالی ، یوسف محمدپور . تحلیل تأثیر آموزش پرستاری مبتنی بر شواهد بر مراحل پنجگانه فرآیند پرستاری. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1392; 21 (2) :67-77

مقدمه: فرآیند پرستاری یک روش اندیشمندانه برای تعیین و حل مشکلات سلامتی به منظور برآوردن نیازهای مراقبت بهداشتی است که به نظر اکثر صاحب نظران مفهوم پرستاری مبتنی بر شواهد را تداعی می کند. این مطالعه با هدف آنالیز تاثیر آموزش پرستاری مبتنی بر شواهد بر مراحل پنجگانه فرآیند پرستاری در دانشجویان پرستاری انجام شد.

روش کار: این پژوهش نیمه تجربی بر روی 48 دانشجوی ترم 3 پرستاری دانشکده پرستاری ارومیه در سال تحصیلی 1392-1391 انجام گردید. نمونه گیری به صورت در دسترس انجام گرفت و به طور تصادفی به دو گروه کنترل (24) و مداخله (24) تقسیم شدند. دانشجویان گروه مداخله تحت آموزش پرستاری مبتنی بر شواهد قرار گرفتند. نحوه نگارش فرآیند پرستاری توسط دانشجویان گروه کنترل و مداخله با چک لیست مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون آماری کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد در ارزیابی کلی فرآیند پرستاری بر اساس آموزش پرستاری مبتنی بر شواهد در پنج حیطه، در بررسی و شناخت 9/61 درصد، در اولویت بندی اهداف 9/66 درصد، در برنامه ریزی 2/72 درصد، در اجرا 3/77 درصد  و در ارزشیابی 4/68 درصد عملکرد مثبت نسبت به گروه کنترل داشته است، که از لحاظ آماری معنی دار بوده است (05/0>P).

نتیجه نهایی: آموزش پرستاری مبتنی بر شواهد بیش از روش مرسوم منجر به ارتقای مهارت اجرای فرآیند پرستاری در دانشجویان پرستاری می شود. بنابراین پیشنهاد می شود از این روش در آموزش بالینی استفاده شود.

پذیرش: 1394/11/25 | انتشار: 1394/11/25