دوره 22، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 14-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

karami G, Khazaei M, Rezaii Mofrad M R, Rabani D, GHilasi H. Evaluation risk of transmission nosocomial infection in ICU Ward of Kashan Behashti hospital in 2012. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2014; 22 (2) :5-14
کرمی قدرت اله، خزائی محمد، رضایی مفرد محمد رضا، خواه ربانی داور، گیلاسی حمیدرضا. ارزیابی خطر انتقال عفونت های بیمارستانی در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بهشتی کاشان درسال 1390. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1393; 22 (2) :5-14

1- دانشگاه علوم پزشکی قم ، gh.karami@muq.ac.ir

مقدمه: آلودگی میکروبی بخشهای ویژه بیمارستان از مهم ترین عوامل انتقال عفونت های بیمارستانی است. انتقال عفونت از وسایل و محیط به بیماران به شکل وسیعی از طریق تماس صورت می گیرد. شناسایی منابع و مخازن آلودگی اولین گام در کنترل عفونت است. این مطالعه به منظور ارزیابی خطر انتقال عفونت در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان انجام شد. روش کار: مطالعه به صورت تجربی در مقیاس واقعی طی ده هفته در دو مرحله قبل و بعد از مداخله صورت گرفت. ارزیابی مداخله دو بار در هفته با شاخصهای Visual، ACC و SA انجام شد. نتایج به صورت پاک و آلوده گزارش گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با نرم افزار آماری 18/SPSS و آزمون آماری ناپارامتری مک نمار صورت گرفت. یافته ها: میزان آلودگی و خطر انتقال عفونت با شاخص Visual، ACC و SA به ترتیب 86% ،75/76 % و 75/12% بود. بیشترین آلودگی در شاخص Visual به دستگیره در (100%)، ACC به کف اتاق، تخت بیمار و صندلی (85%) و SA به میزکنار تخت بیمار و صندلی(5/22%) مربوط بود. خطر انتقال عفونت و میزان آلودگی با شاخص Visual برای گوشی تلفن ثابت در نمونه های قبل و بعد از ضدعفونی با 021/0P= و با شاخص ACC برای میز کنار تخت با 021/0P= اختلاف معنی داری نشان داد. نتیجه نهایی: خطر انتقال عفونت را می توان با شناسایی منابع و مخازن عفونت و اجرای برنامه ضدعفونی کاهش داد. تدوین راهنمای نظافت و گندزدایی، آموزش و پایش مداوم آن با روش های استاندارد، می تواند خطر انتقال عفونت های متقاطع را کاهش دهد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1392/11/1 | پذیرش: 1393/4/15 | انتشار: 1393/4/21