مقدمه: اگرچه پوسیدگی دندان یکی از بیماری های قابل پیشگیری است، اما یکی از شایع ترین بیماری های دوران کودکی است که بر سلامت عمومی کودکان تاثیر بسزایی دارد. شیوع این بیماری با رفتارهای مراقبتی بهداشت دهان و دندان در کودکان ارتباط مستقیم دارد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت پوسیدگی دندان کودکان و تاثیر رفتارهای مراقبتی مادر با وضعیت بهداشت دهان ودندان کودکان در شهر همدان بود.
روش کار: این مطالعه مقطعی در سال 1391 بر روی 211 زوج مادر و کودک 5-2 ساله در شهر همدان انجام شد. مادران پرسشنامه های را در رابطه با رفتارهای خود مراقبتی بهداشت دهان و دندان خود و کودکشان را تکمیل کردند. همچنین معاینه بالینی از وضعیت سلامت دندان کودکان توسط دندانپزشک انجام شد.
یافته ها: بر اساس یافته ها ی این مطالعه، 83 درصد کودکان مبتلا به پوسیدگی دندان بودند. رابطه مثبتی بین تعداد مراجعات مادر و مراجعات کودک به داندانپزشکی وجود داشت. در مجموع موانع درک شده مادر 14 درصد از واریانس رفتار مسواک زدن کودک را تبیین نمودند.
نتیجه نهایی: در تدوین سیاست های مربوط بهداشت دهان ودندان کودکان لازم است تا بر رفتارهای بهداشت دهان مادران و نیز افزایش مهارت های مورد نیاز آنها برای رفع موانع انجام رفتارهای مراقبتی توجه شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |