.
مقدمه: زنان با حاملگی پر خطر با مشکلاتی در زندگی شخصی، خانوادگی و اجتماعی روبرو می شوند که این تغییرات می تواند بر کیفیت زندگی آنها تاثیر داشته باشد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین مقایسه ای کیفیت زندگی در حاملگی های پرخطر و کم خطر در مراجعین به درمانگاه پریناتولوژی شهید مطهری ارومیه طراحی و انجام گردید.
روش کار: در این مطالعه مقطعی دو گروه (50 نفر از هر گروه) از زنان با حاملگی کم خطر و پرخطر از بین مراجعین به درمانگاه پریناتولوژی مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری در سال 1392 به روش نمونه گیری غیراحتمالی در دسترسی انتخاب و با رضایت شخصی پرسشنامه کیفیت زندگی را تکمیل نمودند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه دو قسمتی (مشخصات فردی، پرسشنامه فرم کوتاه sf-36 ) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 18 و آزمون های آماری کای اسکوار x2 و تی تست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری کمترا ز 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین نمره اغلب ابعاد کیفیت زندگی، در زنان با حاملگی پر خطر در مقایسه با زنان با حاملگی کم خطر، از سطح پایینی برخوردار هستند. هرچند از نظر آماری این اختلاف ها معنی دار نیست ( 05/0 p > ).
نتیجه نهایی: برخلاف نتایج اغلب مطالعات که کیفیت زندگی پایین و معنی داری بین زنان با حاملگی پر خطر و کم خطر مشاهده شده است دراین مطالعه تفاوت معنی دار نشد. شاید به دلیل ارتقا آگاهی و خود مراقبتی مادران باردار و یا توجه ویژه پزشکان و ماماهای درمانگاه پریناتولوژی مرکز آموزشی – درمانی به این مادران باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |