دوره 24، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 119-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azodi P, Vahedparast H, Norouzi L, Khalili A, Shamsizadeh M, Mirzaei M S et al . Assessment of the relationship between awareness of ethical codes and nursing errors reported by staff in educational hospital of Bushehr in 1393. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2016; 24 (2) :113-119
عضدی پرویز، واحدپرست حکیمه، نوروزی لیلا، خلیلی آرش، شمسی زاده مرتضی، میرزایی محمد سعید و همکاران.. بررسی رابطه ی آگاهی از کدهای اخلاق و میزان خطاهای پرستاری گزارش شده توسط پرسنل پرستاری شاغل در بیمارستانهای آموزشی درمانی شهر بوشهر در سال 1393. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1395; 24 (2) :113-119

1- دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان
3- دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ، F.jahanpour@bpums.ac.ir

مقدمه : اخلاق پرستاری یکی از شاخه های اخلاق حرفه ای است که اخلاقیات را به صورت کاربردی در حیطه ی عمل پرستاری و تصمیم گیری های اخلاقی وارد می نماید.پژوهش حاضر به منظور سنجش میزان آگاهی پرسنل شاغل در بخش های درمانی بیمارستانهای آموزشی درمانی شهر بوشهر و ارتباط آن با خطاهای پرستاری در سال 1393 است.

روش کار: مطالعه از نوع مطالعات توصیفی تحلیلی با طرح مقطعی می باشد. جامعه ی آماری شامل کلیه ی پرستاران شاغل در بخش های درمانی بیمارستانهای آموزشی درمانی شهر بوشهر در سال 1393 بودند و 160 نفر وارد مطالعه شدند. نمونه گیری با روش سرشماری بود. برای سنجش ارتباط بین کدها و خطاها از نتیجه همبستگی پیرسون و برای تحلیل سایر ارتباطات دموگرافیک از تی تست وآنوا استفاده گردید.

یافته‌ها: پرستاران در شناخت آگاهی نسبت به کدهای اخلاقی، 57 درصد ضعیف، 19 درصد متوسط و 24 درصد از شناخت قوی، برخوردار بودند. میانگین خطاهای پرستاری 15.38±16.82 مشخص گردید. با بررسی بین میانگین آگاهی افراد و میانگین خطاهای پرستاری  از طریق تی تست ارتباط آماری معنی داری دیده شد (05/0 P<). بین فاکتورهای جمعیت شناختی، میزان آگاهی و میزان بروز خطا ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این پژوهش توصیه می شود که آموزش اخلاق حرفه ای برای دانشجویان و پرسنل پرستاری و نیز برنامه های لازم جهت ارتقاء آموزش اخلاق حرفه ای و کاهش میزان خطاهای پرستاری در اولویت قرار گیرد.

دریافت: 1394/11/14 | پذیرش: 1395/2/5 | انتشار: 1395/6/13