دوره 24، شماره 3 - ( 7-1395 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 166-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bikmoradi A, Hamidi Y, Soltanian A, Abdi F. Correlation of demographic caracteristics with leadership syles of nures managers in Educational hospitals of Hamadan city in 1393. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2016; 24 (3) :159-166
بیکمرادی علی، حمیدی یدا...، سلطانیان علیرضا، عبدی فاطمه. همبستگی سبک رهبری با مشخصات فردی مدیران پرستاری بیمارستانهای آموزشی شهر همدان در سال 1393. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1395; 24 (3) :159-166

1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، f.abdi8283@gmail.com

چکیده

زمینه و هدف: سبک رهبری مناسب مدیران پرستاری سبب افزایش انگیزش و رضایت کارکنان و در نتیجه افزایش کارایی و بهره وری در بیمارستانهای آموزشی و نهایتا ارتقای سطح سلامت جامعه می گردد. مشخصات فردی مدیران پرستاری می توانند بر انتخاب سبک رهبری آنان تاثیرگذار باشند. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی سبک رهبری با مشخصات فردی مدیران پرستاری بیمارستانهای آموزشی شهر همدان انجام شده است.

روش کار: مطالعه ای توصیفی تحلیلی از نوع همبستگی با استفاده از پرسشنامه سبک رهبری لوتانز بر روی  400 مدیر پرستاری بیمارستانهای آموزشی شهر همدان اجرا گردید. داده ها پس از گردآوری با نرم افزار SPSS version 16  و استفاده از آمار توصیفی و استنباطی نظیر آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تی تست و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: مدیران پرستاری 8/63% سبک رهبری انسان گرا، 1/31% سبک رهبری وظیفه گرا و 1/5% سبک رهبری تلفیقی داشتند. همچنین بین سن، وضعیت تاهل، سابقه کار، تجربه مدیریتی، سطح درآمد و وضعیت استخدامی با سبک رهبری مدیران پرستاری رابطه معنی داری (p<0.05) وجود داشت.

نتیجه گیری: با توجه به اهمیت بالای نقش مدیران پرستاری در افزایش کارآیی و بهره وری بیمارستانهای آموزشی بایستی در انتصاب آنان ویژگی های مشخصات فردی نیز مورد توجه قرار گیرد و همچنین با آموزش سبک های رهبری حین خدمت در جهت رفع مشکلات بیمارستانهای آموزشی قدم های موثری برداشت.

نوع مطالعه: مرور سیستماتیک | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1395/1/19 | پذیرش: 1395/2/20 | انتشار: 1395/7/7