دوره 26، شماره 3 - ( مرداد و شهريور 1397 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 190-183 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SHobeiri F, Afshari K, Farhadian M. The Effect of Education on Nutrition Knowledge and Function of Pregnant Women in Hamadan Health Centers . Avicenna J Nurs Midwifery Care 2018; 26 (3) :183-190
URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-1785-fa.html
شبیری فاطمه، دهقان افشاری خدیجه، فرهادیان مریم. تأثیر آموزش بر آگاهی و عملکرد تغذیه‌ای زنان باردار مطالعه موردی مراجعین به مراکز بهداشتی و درمانی شهر همدان . مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1397; 26 (3) :183-190

URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-1785-fa.html


1- استاد، مرکز تحقیقات مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- کارشناس، مرکز پژوهش دانشجویان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، kh.afshari2015@yahoo.com
3- استادیار، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
چکیده:   (6734 مشاهده)
مقدمه: ﺗﻐﺬﻳــه ﺻــﺤﻴﺢ و ﻛــﺎفی در دوران ﺑﺎرداری بسیار حائز اهمیت است. ازاین‌رو مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر آموزش بر آگاهی و عملکرد تغذیه‌ای زنان باردار انجام شده است.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر مطالعه‌ای نیمه‌تجربی است. ۱۰۰ نفر از زنان باردار مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی ـ درمانی منتخب شهر همدان در سال ۱۳۹۵ که واجد شرایط مطالعه بودند، با رضایت آگاهانه وارد مطالعه شده و به‌صورت تصادفی به گروه‌های مداخله و کنترل تقسیم شدند. در ﮔﺮوه آزﻣﻮن علاوه بر مراقبت روتین، آموزش رفتار‌های تغذیه‌ طی چهار جلسه، در دو هفته انجام شد. ابزار شامل پرسش‌نامه‌های اطلاعات دموگرافیک و رفتارهای تغذیه‌ای محقق‌ساخته بود و روایی و پایایی پرسش‌نامه‌ها سنجیده شد. پرسش‌نامه‌ها در هر دو ﮔﺮوه، قبل، بلافاصله و ۶ هفته بعد از مداخله تکمیل شدند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ و روش‌های آمار توصیفی و تحلیلی (آزمون تی مستقل و زوجی، کای اسکوئر و تحلیل اندازه‌های تکراری) تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: براساس نتایج، آزمون کای دو از نظر متغیرهای سن، شغل، تحصیلات، نمایه توده بدنی، میزان ورزش و درآمد خانواده، بین دو گروه تفاوت معناداری نشان نداد و هر دو گروه همگن بودند. قبل از مداخله، افراد هر دو گروه از نظر میانگین نمرات اجزای مدل ارتقای سلامت پندر همگن بودند و پس از مداخله، در گروه آزمون میزان نمرات رفتار تغذیه‌ای و اجزای مدل ارتقای سلامت پندر به‌طور معناداری (۰/۰۰۱>P)افزایش یافت.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد با آموزش اصول مبتنی بر مدل ارتقای سلامت پندر می‌توان آگاهی زنان را نسبت به تغذیه صحیح در دوران بارداری افزایش داد. بنابراین پیشنهاد می‌شود برای تمام مادران باردار جلسات آموزشی برگزار شود. 

 
متن کامل [PDF 274 kb]   (1287 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1396/6/1 | پذیرش: 1396/8/1 | انتشار: 1396/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا است. استفاده غیرتجاری از مطالب وب سایت، با ذکر منبع بلامانع است. 

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق | 

© 2018 All Rights Reserved | Avicenna Journal of Nursing and Midwifery Care

Designed & Developed by : Yektaweb |