دوره 32، شماره 1 - ( زمستان 1402 )                   جلد 32 شماره 1 صفحات 28-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

tiznobaik A, jahanara S, roshanaei G. Comparison of delivery satisfaction based on the type of delivery performed in Fatemieh Hospital in Hamadan. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2024; 32 (1) :21-28
تیزنوبک آزیتا، جهان آرا صفورا، روشنائی قدرت اله. مقایسه رضایتمندی از زایمان بر اساس نوع زایمان انجام شده در بیمارستان فاطمیه شهر همدان. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1402; 32 (1) :21-28

1- ، sa_jahanara@yahoo.com
مقدمه: رضایتمندی زنان از تجارب و فرآیند مراقبت‌های زایمانی عامل تعیین‌کننده‌ای در بهداشت روانی خانواده و جامعه می‌باشد، همچنین بر قصد و نیات باروری آن‌ها مؤثر است و بسیاری از زنان با خاطرات تلخ از زایمان قبلی، تمایل به فرزند آوری مجدد ندارند. بر این اساس هدف از این مطالعه، مقایسه رضایتمندی از زایمان بر اساس نوع زایمان انجام شده در بیمارستان فاطمیه شهر همدان تعیین گردید.
مواد و روش‌ها: این پژوهش به صورت مورد شاهدی بر روی 242 زن باردار مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی فاطمیه همدان انجام شد. نمونه گیری بصورت نمونه گیری در دسترس از میان افرادی که دارای معیار ورود به مطالعه بودند، انجام شد. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه رضایتمندی از زایمان مک کی بود که از 2 ساعت بعد از زایمان تا زمان ترخیص مادر از بیمارستان تکمیل گردید. داده های مطالعه با توجه به اهداف مطالعه جمع آوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS23  مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت  و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که هر دو گروه از نظر اکثر متغیرهای دموگرافیک اختلاف معنی داری نداشتند. بین دو گروه از نظر مقایسه میزان رضایتمندی زنان از زایمان، تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد (6/0=p).
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان می­دهد تفاوت معنی دار آماری از نظر رضایتمندی زنان از زایمان، بین دو روش زایمان با بی دردی اسپاینال و زایمان روتین بدون بیدردی وجود ندارد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1401/3/29 | پذیرش: 1401/12/28 | انتشار: 1402/12/10