Ethics code: IR.MUMS.REC.1396.365

XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، khadivzadeht@mums.ac.ir
3- مدیریت خدمات بهداشتی، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران
4- گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (226 مشاهده)
سابقه و هدف: ابتلا به اختلالات کف لگن یکی از مشکلاتی است که زنان را در معرض خشونت خانگی و ننگ اجتماعی قرار می‌دهد. به همین منظور، این پژوهش با هدف تبیین و درک خشونت در زنان مبتلابه اختلالات کف لگن انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه کیفی روی 24 زن مبتلابه اختلالات کف لگن در سال‌های 1397-1398 در درمانگاه‌های زنان بیمارستان‌های امام رضا(ع) و قائم(عج) مشهد انجام شد. مشارکت‌کنندگان به‌صورت هدفمند و با حداکثر تنوع در معیارهای ورود انتخاب شدند. جمع‌آوری داده‌ها از طریق مصاحبه‌های عمیق نیمه‌ساختاریافته تا اشباع داده‌ها ادامه یافت. مصاحبه‌ها به‌صورت دیجیتالی ضبط و در نرم‌افزار مکس‌کیودا نسخه 10 تایپ شدند. سپس تجزیه‌وتحلیل و کدگذاری اطلاعات به روش تحلیل محتوای مرسوم گرانهایم و لاندمن انجام شد.
یافته‌ها:  تعداد ١٦٦ کد اولیه، نه زیرطبقه و سه طبقه اصلی پدیدار شد. طبقه اصلی تجربه چندبعدی خشونت، دارای زیرطبقات آزارهای جنسی، گفتار ناپسند، خشونت عاطفی و مضیقه مالی بود. طبقه اصلی تجارب زنان پس از خشونت، شامل زیرطبقات احساس خطر در روابط زناشویی، آسیب دیدن عزت‌نفس، افکار مخرب و آشفتگی روانی بود. طبقه استراتژی‌های مقابله‌ای در مدیریت خشونت، شامل زیرطبقات استراتژی‌های فعالانه و استراتژی‌های منفعلانه بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که خشونت به ابعاد مختلف روانی و عاطفی زنان آسیب می‌زند، موجب احساس خطر و کاهش عزت‌نفس می‌شود و نیازمند استراتژی‌های مؤثر برای مقابله است. ضرورت حمایت جامع اجتماعی و برنامه‌های مداخله‌ای برای توانمندسازی زنان دراین‌باره کاملاً محسوس است.
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1403/10/5 | پذیرش: 1404/1/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا است. استفاده غیرتجاری از مطالب وب سایت، با ذکر منبع بلامانع است. 

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق | 

© 2018 All Rights Reserved | Avicenna Journal of Nursing and Midwifery Care

Designed & Developed by : Yektaweb |