دوره 22، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 82-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khatiban M, Gomarverdi S, Bik moradi A, Soltaniyan A R. The Effect of Education on Impediments perception of Adherence from Infection Control Standards in Intensive Care Nurses: A Randomized Clinical Trial. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2014; 22 (2) :74-82
خطیبان مهناز، گماروردی شیوا، بیک مرادی علی، سلطانیان علیرضا. تاثیر آموزش بر درک پرستاران بخش مراقبت‏های ویژه در مورد موانع تبعیت از استانداردهای کنترل عفونت: یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1393; 22 (2) :74-82

1- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، bikmoradi@umsha.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان

مقدمه: تبعیت از استانداردهای کنترل عفونت نیاز به آموزش مداوم پرستاران دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش استانداردهای عمومی کنترل عفونت بیمارستانی بر درک پرستاران بخش مراقبت ویژه درمورد موانع تبعیت از استانداردهای عمومی کنترل عفونت انجام‏گرفته است.

روش کار: یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده با طرح پیش آزمون-پس آزمون روی 30 پرستار بخش‏ مراقبت‏های ویژه در گروه کنترل و آزمون در دو بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی همدان اجرا گردید. ابزار پژوهش، پرسش‏نامه ای‏ پژوهشگرساخته ای بود که نظر پرستاران را در مورد موانع تبعیت از استانداردهای عمومی کنترل عفونت در مقیاس 0 تا 9 می‏سنجید. اعتبار پرسش‏نامه توسط پانل متخصصین و پایایی با آزمون- بازآزمون (82/0 = r ) و آلفای کرونباخ 79/0 مورد سنجش قرار گرفت. این پرسش ‎ ‏نامه قبل و بعد از آموزش توسط پرستاران دو گروه تکمیل گردید. از آزمون های فریدمن، کروسکال‏والیس و من‏ویتنی برای تحلیل داده‏ها با اطمینان 95/0 استفاده گردید.

یافته ها: تمامی شرکت‏ کنندگان دو گروه از لحاظ ویژگی های مورد بررسی اختلاف معنی داری نداشتند (05/0< p ). میانگین نمرات درک پرستاران از موانع رعایت استانداردهای کنترل عفونت در گروه آزمون و کنترل در ابتدای مطالعه از نظر آماری معنادار نبود. اما 14 و 30 روز پس از آموزش، میانگین نمرات درک در پرستاران گروه آزمون در رابطه با موانع رعایت استانداردها‏ی کنترل عفونت تفاوت معنی داری داشت (05/0> p ).

نتیجه نهایی: آموزش بر درک پرستاران مراقبت ویژه از موانع تبعیت از استانداردهای عمومی کنترل عفونت تاثیر مثبت داشته‏است. بنابراین آموزش مداوم به پرستاران در این زمینه پیشنهاد می‏گردد.

دریافت: 1392/2/26 | پذیرش: 1393/6/25 | انتشار: 1393/7/2