دوره 15، شماره 2 - ( 9-1386 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 54-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

A. Omidi, M.Sc., N. Karami Kabir, M.Sc, R.Bakht, M.Sc.. A Survey on Behavioral Habits about Urinary Tract Infection Among Female Students of Nursing and Midwifery Faculty of Hamadan. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2007; 15 (2) :44-54
افسر امیدی ، ناهید کرمی کبیر ، رفعت بخت . بررسی عادات رفتاری دانشجویان مونث دانشکده پرستاری و مامائی همدان در مورد عفونت مجاری ادراری. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1386; 15 (2) :44-54

مقدمه و هدف : عفونت مجاری ادراری یکی از شایع ترین علل مراجعه افراد به پزشک است، این بیماری در زنان شایع تر از مردان می باشد ، به طوری کــه از هر پنج زن یک نفر در مدت زندگی اش مبتلا می شود . هدف از این مطالعه تعیین عادات رفتاری دانشجویان پرستاری و مامایی مونث در مورد عفونت مجاری ادراری در دانشکده پرستاری و مامایی در سال 1385بوده است.

روش کار: در این پژوهش نوع مطالعه توصیفی مقطعی بوده که جهت انجام پژوهش 133 دانشجوی دختر سال اول و آخر پرستاری و مامایی انتخاب شدند . ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده است که اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه توسط واحدهای مورد پژوهش جمع آوری گردید. و سپس با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل گردید.

نتایج : یافته های پژوهش نشان داده  اکثریت واحدها در گروه سنی 25-20 سال و مجرد و ساکن خوابگاه بودند. از نظر عادات رفتاری بیشترین درصد به ترتیب ، لبنیات، گوشت ماهی ، تخم مرغ ، شکلات و سبزی ها و میوه ها را اکثر اوقات، و برنج و نان و آجیل را همیشه مصرف می کردند. بیشترین درصد واحدها 9/45%  در هوای سرد به مقدار کم ،  39% در هــوای گــرم خیلی زیاد آب می نوشند . اکثراٌ  3/32%  چای پررنگ و به مقدار کم می­آشامند و  4/71%  آب میوه خیلی کم می­خورند ولی  4/74%  نوشابه گازدار خیلی زیاد می نوشند . در مورد فعالیت، اکثریت واحدها  6/31%  به میزان  کم ،  3/29%  خیلی کم فعالیت سرپایی دارند و  9/60%  با وسیله نقلیه رفت و آمد می­کنند و  6/40%  ورزش نمی­کنند. در مورد رعایت بهداشت تناسلی ، اکثراٌ  85%  بلافاصله پس از احساس دفع ادرار به دستشویی می روند ،  5/92% شب ها قبل از خواب تخلیه مثانه می کنند ،  97% برای استحمام از دوش استفاده می کنند ، 82%  پس از شستشوی ناحیه تناسلی خود را خشک می­کنند و  5/92%  در دوران قاعدگی خود را می­شویند.به طور کلی آزمون های آماری نشان دادند ، عادات رفتاری اکثریت واحدهای مورد پژوهش در رابطه با تغذیه ، مصرف مایعات و فعالیت روزمره نامطلوب ولی از نظر رعایت بهداشت تناسلی مطلوب بوده است.

نتیجه نهایی: از آنجا که نتایج پژوهش حاکی از نامطلوب بودن برخی عادات رفتاری دانشجویان بوده است، لذا ضروری است ابتدا عادات رفتاری مناسب درخودشان ایجاد شود، تا بتوانند افراد جامعه را آموزش دهند.

پذیرش: 1395/1/30 | انتشار: 1395/1/30