دوره 20، شماره 3 - ( 9-1391 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 15-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

M. Attarha, Ph.D. student, K. Vakilian, Ph.D., M. Shamsi, M.Sc.. Comparing the Effects of Brewed Black Tea with Boiled Water as Adjunct Treatments on Infants' Conjunectivitis. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2012; 20 (3) :5-15
مهتاب عطارها ، دکتر کتایون وکیلیان ، محسن شمسی . مقایسه تاثیر دم کرده چای سیاه و آب جوشیده به عنوان درمان کمکی بر شدت کنژونکتیویت شیرخواران. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1391; 20 (3) :5-15

چکیده:   (11969 مشاهده)
مقدمه و هدف: شایع ترین علت ورم ملتحمه چشم عفونت باکتریال و ویرال می باشد از طرفی با توجه به خاصیت ضد میکروبی چای سیاه پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر دم کرده چای سیاه همراه با آنتی بیوتیک در مقایسه با آب جوشیده به علاوه آنتی بیوتیک بر شدت کنژونکتیویت شیرخواران صورت پذیرفته است.
روش کار:پژوهش حاضر از نوع مطالعه کارآزمائی بالینی دو گروهی  و جامعه پژوهش شامل 110 نفر از شیرخواران مراجعه کننده به کلینیک اطفال بیمارستان امیرکبیر اراک در سال 1389 بوده است که  به طور تصادفی در یکی از دو  گروه دم کرده چای سیاه همراه با  آنتی بیوتیک (گروه مداخله) و یا  آب جوشیده به علاوه آنتی بیوتیک (گروه کنترل) قرار گرفتند. طول دوره درمان و شدت کنژونکتیویت (3-0) در روزهای اول (ویزیت)، سوم و هفتم درمان در هر گروه تعیین وسپس با یکدیگر مقایسه گردید.
نتایج :در روز اول (روز ویزیت) از نظر شدت کنژونکتیویت بین گروه ها اختلاف معنی دار مشاهده نشد. در روز سوم درمان 5/74% شیرخواران گروه چای بهبود یافته بودند. در گروه کنترل میزان بهبودی 2/18%  بود که این تفاوت به  لحاظ آماری معنی دار بود (001/0>p). روز هفتم ، 100% شیرخواران گروه چای و 7/32% گروه آب جوشیده درمان شده بودند( 001/0>p).
نتیجه نهایی:دم کرده چای سیاه همراه با آنتی بیوتیک شدت کنژونکتیویت و طول دوره درمان شیرخواران را کاهش داد، با توجه به خواص مفید چای می توان از آن  به عنوان درمان کمکی کنژونکتیویت شیرخواران استفاده کرد.
پذیرش: 1394/11/25 | انتشار: 1394/11/25