دوره 20، شماره 3 - ( 9-1391 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 53-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

M. Salavati, M.Sc., M. Najafvandzadeh, M.Sc., Kh. Oshvandi, Ph.D. Sh. Homayonfar, M.D., A.R. Soltanian, Ph.D.. The Effects of Programmed Visiting on Physiological Indexes in CCU Patients. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2012; 20 (3) :43-53
URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-1122-fa.html
محسن صلواتی ، مرضیه نجف وند زاده ، دکتر خدایار عشوندی ، دکتر شهرام همایونفر دکتر علیرضا سلطانیان . بررسی تاثیر ملاقات برنامه‎ریزی شده بر شاخص‎های فیزیولوژیک بیماران بستری در بخش مراقبت‌ ویژه قلبی. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1391; 20 (3) :43-53

URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-1122-fa.html


چکیده:   (14623 مشاهده)
مقدمه و هدف: ملاقات یکی از نیازهای اساسی بیماران و خانواده‎هایشان در مدت زمان بستری است. از آنجائیکه سیستم بهداشت و درمان به سمت الگوی بیمار محوری حرکت می‌کند، ملاقات از بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه را به موضوعی مورد علاقه و قابل بحث در این بخشها تبدیل کرده است. لذا تحقیق حاضر به بررسی تاثیر ملاقات برنامه‎ریزی شده بر شاخصهای قلبی در بیماران بستری در بخش مراقبت قلبی پرداخته است.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است. 60 بیمار مبتلا به سکته قلبی به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و بطور تصادفی به 2 گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. در گروه آزمون، از بیمار درخواست میشد که نام کسانی که با آنها احساس راحتی بیشتری دارد و تمایل به حضور آنان در زمان ملاقات دارد؛ را بیان کند. و ملاقات‌ کنندگان در مورد رعایت آداب صحیح ملاقات آموزش می‌دیدند. داده‌ها توسط پرسشنامه و چک‌لیست‎های مربوط به شاخص‎های فیزیولوژیک قبل، حین و بعد از ملاقات گردآوری و تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS18 انجام شد.
نتایج: بین میانگین فشارخون سیستولیک (058/0=P)، دیاستولیک (057/0=P)، تعداد ضربان قلب (271/0=P)، تعداد تنفس (056/0=P) و اشباع اکسیژن خون شریانی (199/0=P) با استفاده از آزمون آنالیز واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر در قبل، حین و بعد از ملاقات برنامه‌ریزی شده در گروه آزمون از لحاظ آماری تفاوت معنی‌داری دیده نشد. ولی در گروه کنترل غیر از اشباع اکسیژن خون شریانی (317/0=P) در بقیه موارد این تفاوت‌ها معنی‌دار بود(05/0>P).
نتیجه‌نهایی: ملاقات برنامه ریزی شده برای حضور خانواده و دوستان بر بالین بیمار تغییرات مهمی در شاخص‌های قلبی عروقی از لحاظ بالینی ایجاد نمی­کند. بنابراین طبق این مطالعه، دلیلی برای محدودیت ملاقات در بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه وجود ندارد
متن کامل [PDF 187 kb]   (3039 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
پذیرش: 1394/11/25 | انتشار: 1394/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا است. استفاده غیرتجاری از مطالب وب سایت، با ذکر منبع بلامانع است. 

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق | 

© 2018 All Rights Reserved | Avicenna Journal of Nursing and Midwifery Care

Designed & Developed by : Yektaweb |