دوره 23، شماره 3 - ( 9-1394 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 71-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Evaluation of factors affecting emergency department length of stay. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2015; 23 (3) :62-71
خزایی افشین، خطیبان مهناز، سعیدی زهرا، سلطانیان علیرضا، کرمپوریان آرزو، کیمیایی اسدی حسین و همکاران.. بررسی عوامل مرتبط با زمان اقامت بیماران در بخش اورژانس: یک مطالعه تحلیلی. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1394; 23 (3) :62-71

1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، mahnaz.khatiban@gmail.com

مقدمه: مدت اقامت بیماران در بخش اورژانس شاخص مهم اثربخشی خدمات سلامت است. عوامل چندی مانند جنس، سن، زمان مراجعه، نحوه مراجعه، علت مراجعه و سطح تریاژ می‌توانند بر آن تاثیر بگذارند. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط این عوامل با اقامت بیماران در بخش اورژانس انجام شد.

روش کار: در یک مطالعه توصیفی 408 بیمار مراجعهکننده به بخش اورژانس سرپایی بیمارستان بعثت همدان به‌صورت در دسترس به مدت سه ماه (1392) موردبررسی قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل فرم زمان‌سنجی ثبت مدت اقامت بیماران و فرم تریاژ شاخص شدت اورژانس موجود در بیمارستان بود. فرم زمان‌سنجی با مشاهده مستقیم بیماران از ابتدای فرایند ورود بیمار تا خروج از بخش اورژانس توسط کرونومتر و فرم تریاژ توسط پرستاران مسئول تریاژ تکمیل گردید. کلیه داده‌های گردآوری‌شده توسط نرم‌افزار SPSS/16 با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس (ANOVA)، و تی مستقل در سطح اطمینان 95/0 تجزیه‌وتحلیل شد.

یافته­ها: میانگین مدت مدت اقامت بیماران در بخش اورژانس 91/41±26/133 دقیقه بود. بین عواملی مانند جنس (52/0p=) و نحوه مراجعه به بیمارستان (14/0p=) و سابقه بستری (80/0p=) با مدت اقامت بیماران ارتباط معناداری حاصل نشد. اما بین سن (001/0>p)، زمان مراجعه (001/0>p)، علت مراجعه (001/0>p) با مدت اقامت بیماران در بخش اورژانس ارتباط معناداری به دست آمد.

نتیجه نهایی: سن، زمان مراجعه، علت مراجعه، و سطح تریاژ بیماران با مدت اقامت در بخش اورژانس ارتباط دارند. بنابراین باید این عوامل هنگام استفاده از مدت اقامت بیمار به عنوان شاخص اثربخشی مراکز مراقبت سلامت مدنظر قرار گیرند.

دریافت: 1394/4/17 | پذیرش: 1394/9/9 | انتشار: 1394/10/20