دوره 23، شماره 4 - ( 10-1394 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 64-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farokhi F, Narenji F, Salehi B, Mehrabi F, Rafiei M. Effect of skill life training in quality of life in menopausal women. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2015; 23 (4) :54-64
فرخی فریبا، نارنجی فرشته، صالحی بهمن، مهرابی رزوه فاطمه، رفیعی محمد. تاثیر آموزش مهارت زندگی بر روی کیفیت زندگی زنان یائسه. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1394; 23 (4) :54-64

1- دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، f.farokhi@arakmu.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
3- دانشگاه موسکو واحد تاجیکستان( دوشنبه)، اراک، ایران

مقدمه: یائسگی یک رویداد فیزیولوژیک در زندگی تمام زنان است. از جمله راهکارهای جایگزین، جهت ارتقای سلامتی و رویارویی بهتر با نشانه های دوران یائسگی، مداخلات آموزشی است. مطالعه ای  با هدف بررسی اثر آموزش مهارت‌های زندگی بر روی کیفیت زندگی زنان یائسه در شهر اراک انجام دادیم.

روش کار: این مطالعه از نوع نیمه تجربی بوده که بر روی 40 زن یائسه در پنج درمانگاه و کانون بازنشستگان شهر اراک در سال 1393 با نمونه‌گیری آسان و تصادفی ساده انجام گرفت. جهت تعیین میزان کیفیت زندگی از پرسشنامه مخصوص کیفیت زندگی دوران یائسگی (MENQOL) استفاده شد. زنان در دو آموزش مهارت زندگی و گروه شاهد تقسیم شدند.قبل و پس از یک ماه از پایان آموزش، پرسشنامه کیفیت زندگی تکمیل گردید. در نهایت داده ها با SPSS/16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته­ها: طی مقایسه ای که بر روی دو گروه بعد از برگزاری جلسات انجام شد میانگین کیفیت زندگی ( 01/0p=)، علائم وازوموتور (01/0p=) و جنسی (008/0 P=) اختلاف آماری معنی داری داشتند. در علائم روحی و روانی (14/0 P=) و فیزیولوژیک (06/0P=) اختلاف معنی داری مشاهده نشد.

نتیجه نهایی: آموزش مهارت های زندگی سبب بهبود کیفیت زندگی، علائم وازوموتور و مسائل جنسی می گردد. پیشنهاد می‌شود در مراکز بهداشتی درمانی جلسات آموزش مهارت زندگی برای بهبود علائم وازوموتور، جنسی و ارتقا کیفیت زندگی زنان یائسه در نظر گرفته شود.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1394/7/23 | پذیرش: 1394/12/15 | انتشار: 1394/12/27