زمینه و هدف: دانشجویان پرستاری به عنوان نیروهای پرستاری در آینده ، نقش مهمی در سلامت معنوی و جسمی افراد ایفا می کنند. توجه به سلامت عمومی وسلامت معنوی دانشجویان به خصوص دانشجویان پرستاری که اغلب با مددجویانی سر و کار دارند که نیازمند حمایت قوی هستند، ضروری است. هدف این مطالعه بررسی همبستگی سلامت عمومی و سلامت معنوی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان بود.
روش کار: در این مطالعه توصیفی - همبستگی، 258 دانشجوی پرستاری به صورت نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات توسط پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) و پرسشنامه سلامت عمومی به صورت خود اظهاری از دانشجویان جمع آوری گردید. با نرم افزار spss نسخه ی 16 و آمار توصیفی و آزمون های همبستگی و رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین سن دانشجویان 17/3 ± 57/21 سال بود و از نظر جنس 1/89 درصد دختر و 9/10 درصد پسر بودند. میانگین (انحراف معیار) نمره سلامت عمومی 27/39 (10/3) و سلامت معنوی 10/97 (40/13) بدست آمد. بین سازه های سلامت معنوی و سلامت عمومی رابطه معنادار آماری دیده شد (05/0p<)
نتیجه گیری: سلامت معنوی و سلامت عمومی رابطه نزدیکی با هم داشته و انتظار می رود ارتقاء سلامت معنوی باعث ارتقاء سلامت عمومی دانشجویان پرستاری شود.. توجه به سلامت معنوی دانشجویان درکنار ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی می تواند موجب ارتقاء سلامتی این قشر مهم گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |