Parsapoor H, Talebi M, Mousivand Z, Kamyari N, Nankali N, Damavandi M, et al . Effect of Regular Nursing Rounds Based on Ethical Care on Patient Satisfaction with Nursing Care Quality and Patient Anxiety: a Quasi-Experimental Study. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2022; 30 (1) :12-19
URL:
http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-2349-fa.html
پارساپور حمیده، طالبی میترا، موسیوند زینب، کامیاری ناصر، نانکلی نعیمه، دماوندی مونا، و همکاران. و همکاران.. ارزیابی تأثیر راند پرستاری منظم مبتنی بر مراقبت اخلاقمحور بر اضطراب و سطح رضایت بیماران از کیفیت مراقبتهای پرستاری: یک مطالعه نیمهتجربی. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابنسینا. 1400; 30 (1) :12-19
URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-2349-fa.html
1- مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان فاطمیه، دانشگاه علوم پرشکی همدان، همدان، ایران
2- گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- گروه کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
4- مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان بعثت، دانشگاه علوم پرشکی همدان ، همدان، ایران ، nmohamadi646@gmail.com
چکیده: (2616 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت رعایت حقوق و جلب رضایت بیماران و همچنین نقش مخرب اضطراب در فرایندهای بهبود بیماران، این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر راند پرستاری منظم مبتنی بر مراقبت اخلاقمحور بر سطح رضایت و میزان اضطراب بیماران بستری در بیمارستان فاطمیه همدان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه یک پژوهش شبهتجربی است که با طرح پیشآزمون و پسآزمون در بیمارستان فاطمیه همدان انجام شد. تعداد 100 نفر از بیماران بستری در دو گروه کنترل و مداخله 50 نفره قرار گرفتند و مداخله شامل راند بالینی مبتنی بر مراقبت اخلاقمحور علاوه بر مراقبتهای روتین برای گروه مداخله ارائه شد. گروه کنترل هم مراقبتهای روتین را دریافت کردند. درنهایت تفاوت میانگین رضایت از خدمات پرستاری و میانگین اضطراب دو گروه قبل و بعد از مداخله با آزمونهای توصیفی و استنباطی با نرمافزار SPSS نسخه 20 تجزیه وتحلیل شد.
یافتهها: دو گروه مداخله و کنترل از نظر متغیرهای زمینهای و بیماری با یکدیگر تفاوت آماری معنیداری نداشتند و همگن بودند. اضطراب و سطح رضایت بیماران از کیفیت مراقبتهای پرستاری در گروه مداخله بعد از دریافت آموزشهای مربوطه به ترتیب کاهش و افزایش معنیداری را نسبت به بیماران گروه کنترل نشان داد، لذا مداخله مدنظر مؤثر بود (0/001<p).
نتیجهگیری: با توجه به تأثیر راند بالینی مبتنی بر مراقبت اخلاقمحور بر اضطراب و سطح رضایت بیماران از کیفیت مراقبتهای پرستاری، توصیه میشود بهعنوان یک مداخله در بخشهای درمانی استفاده شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
چالش های اخلاق در مراقبت دریافت: 1400/4/5 | پذیرش: 1400/7/30 | انتشار: 1401/2/25