دوره 30، شماره 2 - ( بهار 1401 )                   جلد 30 شماره 2 صفحات 97-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.THUMS.REC.1398.044

Yaghoobi H. The Relationship between Sence of Coherence and Stress, Anxiety and Depression in Women with Breast Cancer in Torbat-e Heydarieh, 2019. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2022; 30 (2) :90-97
یعقوبی حمیده. ارتباط بین حس انسجام با میزان استرس، اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان در شهرستان تربت حیدریه، 1398. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1401; 30 (2) :90-97

گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران ، hamideh.yaghoobi@yahoo.com
سابقه و هدف: سرطان پستان یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان است. حس انسجام از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر سلامت روانی است. مطالعۀ حاضر با هدف بررسی ارتباط بین حس انسجام با میزان استرس، اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه توصیفی ـ تحلیلی در سال 1398 روی 200 زن مبتلا به سرطان پستان در شهرستان تربت‌حیدریه انجام شد. ابزارهای استفاده‌شده در این مطالعه شامل فرم اطلاعات فردی، پرسش‌نامۀ 13 سؤالی حس انسجام آنتونوسکی و پرسش‌نامۀ 21 سؤالی افسردگی، اضطراب و استرس بود. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخۀ 16 و آزمون‌های توصیفی و استنباطی تجزیه‌وتحلیل شدند. سطح معنی‌داری 0.05 P< در نظر شد.
یافته‌ها: برای بررسی تأثیر حس انسجام و عوامل دموگرافیک بر استرس، اضطراب و افسردگی از مدل‌های رگرسیون خطی استفاده شد. نتایج نشان داد حس انسجام بر متغیرهای استرس، اضطراب و افسردگی مؤثر بوده است (0.05>P)، به‌طوری‌که با افزایش یک نمره به حس انسجام، متوسط نمرات استرس، اضطراب و افسردگی به ترتیب 0.09، 0.11 و 0.07 کاهش یافتند.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعۀ حاضر نشان‌دهنده ارتباط حس انسجام با استرس، اضطراب و افسردگی در زنان مبتلا به سرطان پستان است، به‌طوری‌که هرچه حس انسجام افراد قوی‌تر باشد، استرس ادراک‌شده، اضطراب و افسردگی کمتری را تجربه خواهند کرد. این موضوع به سازگاری بهتر با بیماری، بهبود کیفیت زندگی و سلامت روان بیماران منجر خواهد شد.
متن کامل [PDF 802 kb]   (721 دریافت) |   |   چکیده گسترده انگلیسی (HTML)  (550 مشاهده)
دریافت: 1400/9/10 | پذیرش: 1401/2/25 | انتشار: 1401/3/10