دوره 31، شماره 2 - ( بهار 1402 )                   جلد 31 شماره 2 صفحات 84-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yazdani S, Pazargadi M, Barkhordari-Sharifabad M. Investigating the Relationship between Perceived Social Support and Sexual Satisfaction in Patients with Multiple Sclerosis. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2023; 31 (2) :75-84
یزدانی سمانه، پازارگادی مهرنوش، برخورداری شریف آباد معصومه. بررسی ارتباط بین حمایت اجتماعی درک ‌شده و رضایت جنسی در بیماران مبتلا به ام‌اس. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1402; 31 (2) :75-84

1- مرکز تحقیقات سلامت جامعه، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران ، mehrnoosh.pazargadi@yahoo.com
3- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
سابقه و هدف: ابتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس عوارض و پیامدهای زیادی را به دنبال دارد که یکی از این عوارض مهم، کاهش رضایت جنسی است. برخورداری از حمایت اطرافیان در این بیماران بسیار مفید است. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط حمایت اجتماعی درک‌شده بر رضایت جنسی بیماران مبتلا به ام‌اس شهر اصفهان بود.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه‌ حاضر یک مطالعه‌ توصیفی-تحلیلی بود که جامعه‌ پژوهشی آن را بیماران مبتلا به ام‌اس شهر اصفهان در نیمه‌ اول سال 1400 تشکیل دادند. ۲۴۰ نفر از بیماران واجد شرایط از طریق نمونه‌گیری تصادفی وارد مطالعه شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از فرم اطلاعات دموگرافیک بیماران، حمایت اجتماعی درک‌شده زیمت و همکاران و رضایت جنسی لارسون و همکاران استفاده شد. داده‌ها با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه‌ 16 و با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه‌‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: میزان حمایت اجتماعی درک‌شده (9.06 ± 27.35) در حد متوسط و رضایت جنسی (36.12±88.13) در حد متوسط بود. بر اساس نتایج، ارتباط حمایت اجتماعی درک‌شده با رضایت جنسی بیماران (0.001>P , 0.510=r) معنی‌دار و مستقیم بود و با افزایش حمایت اجتماعی درک‌شده، رضایت جنسی بیماران بیشتر می‌شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت حمایت اجتماعی درک‌شده در بیماران مبتلا به ام‌اس و ارتباط آن با رضایت جنسی، ارتقای حمایت اجتماعی از این افراد به‌عنوان یکی از پیشنهادهای مؤثر برای ارتقای رضایت جنسی در آن‌ها بیان می‌شود.

دریافت: 1401/7/13 | پذیرش: 1401/11/9 | انتشار: 1402/3/24