Ethics code: IR.MUMS.REC.1396.365

XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- ، khadivzadeht@mums.ac.ir
چکیده:   (354 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلالات کف لگن شامل نقصان در ورقه­های عضلانی و لیگامانی است که موجب اختلال در دیواره­ی قدامی، میانی و خلفی می­شود. مواجهه با علائم این اختلالات می­تواند بسیاری از جنبه­­های زندگی یک زن را تحت تاثیر قرار دهد. باتوجه به خلأ دانش در این زمینه، مطالعه­ی حاضر باهدف تبیین فرآیند مواجهه زنان با علائم اختلالات کف لگن انجام شد.
موادوروش­ها:این پژوهش کیفی در سالهای 1396 تا 1399انجام‌ شد‌.طی نمونه­گیری هدفمند و نظری 38 مشارکت­کننده وارد شدند و با استفاده از مصاحبه­های عمیق نیمه­ساختار­یافته داده­ها جمع­آوری و با روش‌ گرانددتئوری کوربین و اشتراوس(2015) طی چهار مرحله، 1- تحلیل داده­ها برای مفاهیم،2-برای زمینه، 3- برای فرایند،4- ترکیب طبقات، تجزیه و تحلیل شد. از نرم­افزار MAXQDA10 برای مدیریت و تحلیل داده­های کیفی کمک گرفته شد.
یافته‌ها: در مطالعه­ی حاضر دغدغه اصلی مشارکت­کنندگان«سلب زندگی عادی»و تئوری استخراج شده از داده­ها،«اداره­ی علائم در جهت عادی­سازی شرایط»بود. این تئوری حاصل کنش/ واکنش پنجگانه­ شامل: کنکاش ذهنی با مشاهده­ی علائم و تلاش برای اطمینان­یابی، تلاش برای اختفای بیماری، تلاش برای حل تعارضات زناشویی، به­کارگیری راهبردهای خودمدیریتی و پیگیری فعالانه­ی درمان بود و در نهایت دارای پیامدی با طیف همسازی با بیماری تا بهبودی نسبی داشت. دغدغه­ی مشارکت­کنندگان در زمینه­ی"استیلای علائم بر ابعاد زندگی فردی و بین فردی"که شامل هفت زیرمفهوم بود، رخ می­داد.
نتیجه­گیری: نتیجه اصلی این مطالعه ارائه تئوری«اداره­ی علائم در جهت عادی­سازی شرایط» می­باشد. براساس این تئوری زنان در پاسخ به دغدغه­ی خود، درجستجوی راهکارهای مقابله­ای در زمینه­های مختلف برآمده و سعی می­کنند از طریق اداره­ی علائم زندگی خود را عادی سازند
واژه‌های کلیدی: اختلالات کف لگن، زنان، گرندد تئوری
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1401/12/2 | پذیرش: 1402/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا است. استفاده غیرتجاری از مطالب وب سایت، با ذکر منبع بلامانع است. 

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق | 

© 2018 All Rights Reserved | Avicenna Journal of Nursing and Midwifery Care

Designed & Developed by : Yektaweb |