Ethics code: IR. SHMU REC.1399.134
Clinical trials code: IRCT20210117050060N1
1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران
2- مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران ، drbsalehin@gmail.com
3- دپارتمان مشاوره ، دانشکده پرستاری مامایی، داتشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران
4- دپارتمان اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران
5- مرکز تحقیقات علوم اجتماعی و رفتاری مرتبط با سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران
چکیده: (104 مشاهده)
سابقه و هدف: ناباروری یک بحران در زندگی افراد ایجاد میکند که میتواند پیامد های روانشناختی زیادی داشته باشد و یکی ازین پیامد ها کاهش کیفیت زندگی جنسی است . از آنجایی که همسران مردان نابارور در بسیاری از حیطهها از جمله حیطه جنسی به اندازه زنان نابارور دچار استرس میباشند و پژوهش حاضر به بررسی تاثیر گروه درمانی وجودی بر کیفیت زندگی جنسی همسران مردان نابارور پرداخته است.
مواد و روش ها: این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی بود که روی 96 زن مبتلا به ناباروری اولیه که علت ناباروری مردانه بود و به مرکز ناباروری شکوفه شهرستان شاهرود در سال 1400-1399 مراجعه کرده بودند انجام شد.نمونه گیری به صورت تصادفی بلوکی انجام شد.گروه مداخله هشت جلسه گروه درمانی وجودی به صورت هفته ای یک جلسه 90 دقیقه ای دریافت کردنددر شروع مداخله و بلافاصله بعد از مداخله هر دو گروه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی جنسی قبل را تکمیل کردند.داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل و تی زوجی و با نرم افزار SPSSنسخه 25 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: مشاوره گروه درمانی وجودی توانست کیفیت زندگی جنسی همسران مردان نابارور را به طور معناداری (p<0.001) افزایش دهد .
نتیجه گیری : به نظر میرسد که گروه درمانی وجودی میتواند بعنوان یک روش موثر برای افزایش کیفیت زندگی جنسی در مراکز درمان ناباروری و هم چنین در دادگاه های خانواده زوجین که بعلت ناباروری قصد طلاق دارند استفاده شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
مامایی دریافت: 1402/2/10 | پذیرش: 1402/11/4