دوره 22، شماره 1 - ( 2-1393 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 79-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

sadeghi A, azimzadeh N, Cheraghi F, Moghimbeigi A. Applying Structure and Process Standards of Medication Care at Pediatric Wards . Avicenna J Nurs Midwifery Care 2014; 22 (1) :70-79
صادقی امیر، عظیم زاده ناهید، چراغی فاطمه، مقیم بیگی عباس. بررسی بکارگیری استانداردهای ساختار و فرآیند مراقبت دارویی در بخش های کودکان . مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1393; 22 (1) :70-79

1- دانشکده پرستاری و مامایی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان
3- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، f_cheraghi@umsha.ac.ir
4- دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان

مقدمه: استانداردها توصیف سطح مطلوب عملکردها هستند. عد م بکارگیری استاندارد های مراقبت داروی ی مشکلات متعددی را بدنبال خواهد داشت. پژوهش حاضر با هدف تعیین بکارگیری استانداردهای ساختار و فرآیند مراقبت دارویی در بخش ­های کودکان انجام شد.

روش کار: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، نمونه پژوهش به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب و شامل 610 رویه مراقبت­دارویی بود که توسط پرستاران بخش­های کودکان یک مرکز آموزشی – درمانی در همدان اجرا شدند. جمع­آوری داده ها با چک لیست مراقبت دارویی محقق ساخته انجام شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از روشهای آماری شامل میانگین، انحراف­معیار ، ضریب همبستگی اسپیرمن، آنالیز واریانس یک طرفه و پست هاک توکی و با بکارگیری نرم­افزار SPSS/16 انجام شد .

یافته ها: بکارگیری استانداردهای ساختار مراقبت دارویی خوراکی و تزریق وریدی، خوب لیکن بکارگیری استاندارد فرآیند آنها به ترتیب ضعیف و متوسط بود. بین بکارگیری استانداردهای ساختار و فرآیند مراقبت تزریق وریدی ارتباط غیرمستقیم معنادار آماری وجود داشت (006/0 = p ). در زمینه ساختار مراقبت دارویی خوراکی، پرستاران گروه سنی 29 سال و کمتر و در خصوص فرایند مراقبت تزریق وریدی، پرستاران گروه سنی 36 سال و بیشتر، بیش از سایر گروهها استانداردهای مراقبتی را بکار گرفتند ( 001/0 p< و 001/0 p< ).

نتیجه نهایی: برای حصول اطمینان از برخورداری کودکان از مراقبت دارویی مطلوب، ارزیابی مستمرچگونگی بکارگیری استانداردهای مراقبت دارویی در بخشهای کودکان ضروری است.

دریافت: 1393/1/16 | پذیرش: 1393/3/30 | انتشار: 1393/4/10