دوره 26، شماره 5 - ( آذر و دي 1397 )                   جلد 26 شماره 5 صفحات 332-323 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Almasi S, Cheraghi F, Roshanaei G, Khalili A, Dehghani M. Relation of Nursing Support From Parents With Meeting the Needs of Mothers of Children Hospitalized in Besat Hospital, Hamadan. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2018; 26 (5) :323-332
URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-1816-fa.html
الماسی سعیده، چراغی فاطمه، روشنایی قدرت الله، خلیلی آرش، دهقانی مریم. ارتباط حمایت پرستاری از والدین با تأمین نیازهای مادران کودکان بستری در مرکز آموزشی ـ درمانی بعثت همدان. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1397; 26 (5) :323-332

URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-1816-fa.html


1- مربی، گروه پرستاری کودکان، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم‌آباد، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن در منزل، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- استادیار، مرکز تحقیقات مدل‌سازی بیماری‌های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان، همدان، ایران
4- مربی، گروه پرستاری کودکان، دانشکدۀ پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
5- مربی، دانشکدۀ پیراپزشکی نهاوند، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، m.dehghani@umsha.ac.ir
چکیده:   (7155 مشاهده)
مقدمه: بستری شدن کودک در بیمارستان یکی از دلایل اصلی تنش و اضطراب والدین است. با توجه به اهمیت مراقبت خانواده‌محور، حمایت پرستاران از والدین و درک نیازهای آنها برای تأمین و برآورده کردن آن نیازها امری ضروری به شمار می‌آید. این مطالعه با هدف تعیین نقش حمایت پرستاری در تأمین نیازهای مادران کودکان بستری‌شده انجام شده است.
روش کار: پژوهش حاضر مطالعۀ توصیفی - مقطعی است. ۲۵۰ نفر از مادران کودکان بستری‌شده در بخش کودکان مرکز آموزشی ـ درمانی بعثت همدان در پاییز سال ۱۳۹۶ به روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه‌های «حمایت پرستار از والدین» و «نیازهای والدین کودکان» و همچنین پرسش‌نامۀ «مشخصات دموگرافیک» جمع‌آوری و با نرم‌افزار SPSS نسخۀ ۱۶ با آزمون‌های توصیفی و آنالیز ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین و انحراف‌معیار نمرۀ کل نیازها ۶/۱۰±۹/۳۸ بود و حداکثر نمرۀ مربوط به اعتماد متقابل (۲/۸±۹/۰) و حداقل آن مربوط به حمایت، راهنمایی و مشاوره (۲/۱ ±۵/۱) بود. حمایت کلی دریافت‌شدۀ مادران از پرستاران ۱۶/۲±۶۸/۳بود و بیشترین حمایت مربوط به اعتمادبه‌نفس (۳/۵ ±۱۴/۴) و کمترین حمایت در حوزۀ عاطفی (۲/۸ ±۸/۲) بود. بین حمایت پرستار از والدین و نمرۀ کل نیازهای مادران ارتباط معنی‌دار مثبت وجود داشت ( 
P <۰/۰۰۱> ، ۰/۴۸۳=rs)
نتیجه‌گیری: با توجه به کم‌بودن میانگین و انحراف‌معیار برخی حیطه‌های حمایت پرستاران از والدین و برآورده‌شدن نیازهای والدین، برنامه‌ریزی برای مراقبت خانواده‌محور پرستاران و حمایت آنها از والدین برای برآورده کردن نیازها و به دنبال آن، بهبود کیفیت مراقبت از کودک ضروری به نظر می‌رسد.

 
واژه‌های کلیدی: حمایت، پرستار، والدین، کودک بستری
متن کامل [PDF 340 kb]   (1561 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1396/8/14 | پذیرش: 1396/11/7 | انتشار: 1396/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا است. استفاده غیرتجاری از مطالب وب سایت، با ذکر منبع بلامانع است. 

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق | 

© 2018 All Rights Reserved | Avicenna Journal of Nursing and Midwifery Care

Designed & Developed by : Yektaweb |