دوره 31، شماره 3 - ( تابستان 1402 )                   جلد 31 شماره 3 صفحات 207-198 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UMSHA.REC.1400.501
Clinical trials code: IRCT20120215009014N404

Karami Z, Soltani F, Ahmadpanah M, Kazemi F, Aghababaei S. Effect of Group Counseling on Sexual Knowledge, Attitude, and Function of Young Women with Sexual Dysfunction: A Randomized Controlled Clinical Trial. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2023; 31 (3) :198-207
کرمی زهرا، سلطانی فرزانه، احمدپناه محمد، کاظمی فریده، آقابابایی سودابه. تأثیر مشاوره گروهی بر دانش، نگرش و عملکرد جنسی زنان جوان با اختلال عملکرد جنسی: کارآزمایی بالینی کنترل‌شده تصادفی. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1402; 31 (3) :198-207

1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- گروه مامایی و بهداشت باروری، مرکز تحقیقات مراقبت‌های مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- گروه روانپزشکی و روانشناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
4- گروه بهداشت مادر و کودک، مرکز تحقیقات مراقبت‌های مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، aghababaii@yahoo.com
سابقه و هدف: اطلاعات ناکافی و باورهای نادرست جنسی، از عوامل روان‌شناختی شایع در اختلالات جنسی است. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر مشاوره بر دانش، نگرش و عملکرد جنسی زنان مبتلا به اختلال عملکرد جنسی بود.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی کنترل‌شده تصادفی در سال 1400 بر روی 80 زن 18 تا 30 سال مبتلا به اختلال عملکرد جنسی انجام شد. نمونه‌ها به‌صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه جمعیت‌شناسی، پرسشنامه دانش و نگرش جنسی و شاخص عملکرد جنسی زنان بود. مداخله در چهار جلسه مشاوره 90-45 دقیقه‌ای در هفته بر اساس مدل REDI (ایجاد ارتباط، کاوش، تصمیم‌گیری و اجرای تصمیم) انجام شد. داده‌ها قبل و چهار هفته بعد از مداخله جمع‌آوری شدند و با استفاده از نرم‌افزار Stata-13 تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری کمتر از 0.05 بود.
یافته‌ها: پس از مداخله میانگین نمرات دانش جنسی، نگرش جنسی، دانش و نگرش جنسی و نمره کل عملکرد جنسی در گروه مداخله به ترتیب (13.74±47.1)، (16.34±51.2)، (30.73±98.3) و (29.46±26.2) بود و افزایش معنی دار آماری نسبت به قبل از مداخله و همچنین نسبت به گروه کنترل نشان داد (0.001>p)، مقایسه میانگین نمرات حیطه های تمایل جنسی، ارگاسم و درد بین دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی داری را نشان داد (0.05>p).
نتیجه‌گیری: مشاوره مبتنی بر مدل REDI در بهبود دانش، نگرش و عملکرد جنسی زنان جوان مبتلا به اختلال عملکرد جنسی مؤثر است. با توجه به سادگی و مؤثر بودن این روش استفاده از آن در انجام مشاوره­های جنسی توصیه می‌گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1401/10/27 | پذیرش: 1401/12/22 | انتشار: 1402/5/30