دوره 31، شماره 4 - ( پاییز 1402 )                   جلد 31 شماره 4 صفحات 293-284 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SSU.REC.1400.215

Dehghani F, Barkhordari-Sharifabad M, Fallah B, Khavari Z. Impact of Ethical Leadership on Missed Nursing Care: A Cross‐sectional Study from Nurses' Perspective. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2023; 31 (4) :284-293
دهقانی فاطمه، برخورداری شریف آباد معصومه، فلاح بهاره، خاوری زهره. تأثیر رهبری اخلاقی بر مراقبت پرستاری فراموش‌شده: مطالعه مقطعی از دیدگاه پرستاران. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1402; 31 (4) :284-293

1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی میبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
2- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران ، barkhordary.m@gmail.com
3- تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، پژوهشکده بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده:   (2001 مشاهده)
سابقه و هدف: مراقبت پرستاری فراموش‌شده، یک نگرانی جهانی است. مدیران پرستاری، با استفاده از مهارت‌های رهبری، نقش برجسته‌ای در پیشگیری از مراقبت پرستاری فراموش‌شده دارند. یکی از رویکردهای رهبری، رهبری اخلاقی است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر رهبری اخلاقی درک شده توسط پرستاران بر مراقبت پرستاری فراموش‌شده در سال 1400 انجام شده است.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه توصیفی همبستگی، 230 پرستار شاغل در بخش‌های مختلف داخلی و جراحی به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای نسبتی از دو بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسش‌نامه مشخصات دموگرافیک، پرسش‌نامه رهبری اخلاقی در پرستاری و مراقبت پرستاری فراموش‌شده بود. داده‌ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در سطح معناداری کمتر از 0.05 تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین نمره مراقبت پرستاری فراموش‌شده (2.83±47.54) و رهبری اخلاقی درک شده (10.75 ± 109.08) بود. بیشترین مراقبت پرستاری فراموش‌شده در حیطه ارزیابی مربوط به «تمرکز بر ارزیابی مجدد بیمار بر اساس شرایط بیمار»، در حیطه مداخلات-نیازهای فردی مربوط به «حمایت عاطفی از بیمار و خانواده»، در حیطه مداخلات-مراقبت پایه مربوط به «نظارت بر غذا دادن به بیمار قبل از اینکه سرد شود» و در حیطه برنامه‌ریزی مربوط به «شرکت درکنفرانس‌های بین رشته‌ای مراقبت از بیمار» بود. نتایج نشان داد که بین رهبری اخلاقی درک شده توسط پرستاران و مراقبت پرستاری فراموش‌شده ارتباط معکوس و معناداری وجود دارد (0.05>P). نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که از بین ابعاد رهبری اخلاقی، بعد اخلاق‌مداری می‌تواند به‌عنوان پیش‌بینی‌کننده منفی مراقبت پرستاری فراموش‌شده در نظر گرفته شود.
نتیجه‌گیری: اجرای رهبری اخلاقی یکی از راهبردهای عملی برای کاهش مراقبت‌های پرستاری فراموش‌شده است. مشارکت و عملکرد مدیران پرستاری در این فرآیند برای یک نتیجه موفقیت‌آمیز حیاتی است.
دریافت: 1401/12/6 | پذیرش: 1402/3/23 | انتشار: 1402/9/27