مقدمه و هدف: مرحله سوم زایمان که بلافاصله پس از خروج جنین آغاز میشود مربوط به جدا شدن و خروج جفت می باشد. این پژوهش به منظور بررسی برخی عوامل موثر بر طول مرحله سوم زایمان در بیمارستان فاطمیه شهر همدان انجام شده است.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی و اینده نگر و انتخاب افراد بر اساس نمونه گیری اسان بوده است. تعداد 456 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند که پس از مشاهده و مصاحبه با مادر اقدام به تکمیل چک لیست میشد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون توسط نرم افزار EPI آنالیز گردید.
نتایج: اکثریت واحدهای مورد پژوهش 6/49% طول مدت مرحله سوم زایمان 7-5 دقیقه بودند. بیشترین فراوانی سن در واحدهای مورد پژوهش بین 30-21 سال و اکثریت افراد 1 فرزند داشته اند. 3/58% از واحد های مورد پژوهش آنالژزیک دریافت نکرده اند و 5/67% از افراد اپی زیاتومی شده اند و 6/84% واحدهای مورد پژوهش خصوصیات انتروپومتریکی نرمال بودند. بین ضریب همبستگی طول مدت مرحله سوم زایمان با تعداد زایمانهای مادر رابطه معنی دار آماری وجود نداشت (05/0P>). بین ضریب همبستگی طول مدت مرحله سوم زایمان با اپی زیاتومی، استفاده از آنالژزیک و وزن نوزاد رابطه معنی دار آماری وجود داشت (00/0P=)..
نتیجه نهایی: دریافت آنالژزیک رتبه اول را از نظر ضریب همبستگی با طول مدت مرحله سوم زایمان، وزن نوزاد رتبه دوم و اپی زیاتومی مادر رتبه سوم را به خود اختصاص داده است و سن مادر، سن حاملگی و محل زندگی به ترتیب در مراحل بعدی قرار گرفتند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |