دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 33-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Golparvar M, Jafari M. The Protective Role of Psychological Capital against the impact of Work- family Conflict and Spillover on Nurses' Psychological Well Being . Avicenna J Nurs Midwifery Care 2013; 21 (4) :22-33
گل پرور محسن، جعفری مریم. نقش محافظت‌کننده سرمایه روان‌شناختی در برابر اثر تعارض و سرریز‌شدگی کار- خانواده بر بهزیستی روان‌شناختی پرستاران. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1392; 21 (4) :22-33

1- دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان ، drmgolparvar@gmail.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان
حاضر با هدف تعیین نقش محافظت‌کننده سرمایه روان‌شناختی در تاثیرگذاری تعارض و سرریز‌شدگی کار- خانواده بر بهزیستی روان‌شناختی پرستاران انجام شد. روش‌ کار: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود و جامعه آماری پژوهش را پرستاران یک بیمارستان دولتی در شهر اصفهان در سال 1392 تشکیل دادند. نمونه پژوهش 145 پرستار بودند که به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع‌آوری داده‌ها شامل پرسشنامه تعارض کار- خانواده، پرسشنامه سرریزشدگی کار- خانواده، پرسشنامه سرمایه روان‌شناختی و پرسشنامه بهزیستی روان‌شناختی بودند. داده‌ها با استفاده از مدل‌سازی معادله ساختاری و از طریق AMOS نسخه 16 تحلیل گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که تعارض و سرریزشدگی کار- خانواده با سرمایه روان‌شناختی با بهزیستی روان‌شناختی در پرستاران دارای همبستگی منفی معنادار‌ هستند (01/0p<). نتایج مدل‌سازی معادله ساختاری و تحلیل واسطه‌ای حاکی از آن بود که به ترتیب سرمایه روان‌شناختی متغیر واسطه‌ای کامل و پاره‌ای در رابطه تعارض خانواده- کار و سرریزشدگی کار- خانواده با بهزیستی روان‌شناختی است. نتیجه‌ نهایی: نتایج این پژوهش نشان داد که سرمایه روان‌شناختی به عنوان یک عامل ضربه‌گیر می‌تواند تاثیر منفی تعارض خانواده- کار و سرریزشدگی کار- خانواده بر بهزیستی روان‌شناختی پرستاران را تضعیف کند.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1392/7/4 | پذیرش: 1392/11/16 | انتشار: 1392/11/17