دوره 31، شماره 4 - ( پاییز 1402 )                   جلد 31 شماره 4 صفحات 253-245 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.KHUISF.REC.1399.269

Barkhordari-Sharifabad M, Mahdavi M. Role of Professional Values in the Quality of Professional Life of Nurses. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2023; 31 (4) :245-253
برخورداری شریف آباد معصومه، مهدوی مهطره. بررسی نقش ارزش‌های حرفه‌ای در کیفیت زندگی حرفه‌ای پرستاران. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1402; 31 (4) :245-253

1- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران ، barkhordary.m@gmail.com
2- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
سابقه و هدف: ارزش‌های حرفه‌ای، با ایجاد انگیزه در پرستاران برای مقابله با مسائل اخلاقی و هدایت نحوه تعامل با بیماران و همکارانشان، می‌تواند نقش مهمی در کیفیت زندگی حرفه‌ای آنان داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین نقش ارزش‌های حرفه‌ای بر کیفیت زندگی حرفه‌ای پرستاران شاغل در بیمارستان آیت‌الله خاتمی شهرستان خاتم در سال 1400 انجام شده است.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، جامعه و نمونه پژوهش یکسان بوده است و 103 پرستار شاغل در بیمارستان آیت‌الله خاتمی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، به روش سرشماری، وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده، پرسشنامه‌های اطلاعات دموگرافیک، کیفیت زندگی حرفه‌ای و ارزش‌های حرفه‌ای پرستاری ویرایش شده (NPVS-R) بوده است. تحلیل داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و توسط نرم‌افزار SPSS نسخه 21 انجام شده است.
یافته‌ها: میانگین نمره کل ارزش‌های حرفه‌ای 13.38±105.91 به‌دست آمد. در بین ابعاد کیفیت زندگی حرفه‌ای، بالاترین میانگین مربوط به بُعد فرسودگی شغلی (5.50±36.06) و پایین‌ترین میانگین مربوط به بُعد استرس آسیب‌زای ثانویه (3.46±21.30) بود. ارتباط آماری معکوس و معنی‌داری بین استرس آسیب‌زای ثانویه با ارزش‌های حرفه‌ای وجود داشت (0.03=P، 0.175-=r). ارتباط بین دو بُعد فرسودگی شغلی و خستگی از شفقت با ارزش‌های حرفه‌ای، معنادار نبود. نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که ارزش‌های حرفه‌ای، می‌تواند به‌عنوان پیش‌بینی کننده استرس آسیب‌زای ثانویه در نظر گرفته شود.
نتیجه‌گیری: پرستارانی که مراقبت‌های مبتنی بر ارزش‌های حرفه‌ای را ارائه می‌کردند، سطح استرس آسیب‌زای ثانویه پایین‌تری داشتند. ازاین‌رو، مدیران پرستاری باید در بالابردن آگاهی نسبت به ارزش‌های حرفه‌ای و فراهم کردن شرایط کاری لازم برای کاهش استرس آسیب‌زای ثانویه در پرستاران تلاش کنند.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: کیفیت زندگی
دریافت: 1401/11/1 | پذیرش: 1402/1/26 | انتشار: 1402/9/27