Ethics code: IR.UMSHA.REC.1400.739
1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، zahrabatul2006@yahoo.com
چکیده: (114 مشاهده)
سابقه و هدف: به منظور کاهش پیامدهای نامطلوب نرخ پایین باروری، لازم است مداخلاتی صورت گیرد. لذا مطالعه با هدف، تعیین تأثیر مشاوره بر دانش و نگرش فرزندآوری در زوجین تک فرزند مراجعهکننده به مراکز جامع سلامت شهر همدان انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه مداخلهای با طرح پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه مداخله و کنترل در سال 1401 به انجام رسید. جامعه پژوهش تمامی زوجین تک فرزند مراجعهکننده به مراکز جامع سلامت شهر همدان بودند. نمونه ها به تعداد 92 نفر به روش بلوک جایگشتی وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود و سوالات در سه بخش دموگرافیک، آگاهی، و نگرش تدوین شدند. مشاوره در4 جلسه 60 تا 90 دقیقه ای یک جلسه در هفته انجام شد.تحلیل داده ها با آماره های توصیفی و تحلیلی (تی استیودنت، تی زوجی) در سطح معنیداری 5 درصد انجام شد.
یافته ها: میانگین نمره دانش فرزندآوری زنان بین دو گروه مداخله و کنترل بعد از مداخله و یک ماه بعد از مداخله تفاوت معنیدار آماری داشت. (001/0p=)اما میانگین نمره نگرش فرزند آوری زنان و مردان در دو گروه آزمون و کنترل قبل از مداخله، بعد از مداخله و یک ماه بعد از مداخله تفاوت معنیدار آماری نداشت (05/0P>).
نتیجه گیری: مشاوره ابزار مؤثر در افزایش دانش و بهبود نگرش زوجین در زمینه فرزندآوری است .
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
آموزش در پرستاری و مامایی دریافت: 1402/1/29 | پذیرش: 1402/7/26