Ethics code: IR.AJUMS.REC.1398.026
Clinical trials code: IRCT20191001044945N1
1- ، mojganjavadnoori@gmail.com
چکیده: (100 مشاهده)
مقدمه: اضطراب بارداری بهدنبال نگرانیهای فرد درباره بارداری، زایمان، سلامت نوزاد و فرزندپروری آتی ایجاد میشود واثرات نامطلوب برپیامدهای بارداری دارد. مطالعات در زمینه تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت، به ویژه در زنان باردار اندک و نتایج گاها متناقض است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش کوتاه شده مهارتهای زندگی توسط مامای آموزش دیده بر اضطراب بارداری انجام شد.
روش کار: این مطالعه ازنوع کارازمایی کنترلدار تصادفی شده است که درآن 86 زن باردار با اضطراب بارداری طبق معیارهای ورود از شش درمانگاه شهرستان آبادان انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. از پرسشنامه اضطراب بارداری وندنبرگPRAQ) (استفاده شد. گروه مداخله به مدت شش هفته هر هفته یک جلسه 90 دقیقهای تحت آموزش مهارتهای زندگی (خودآگاهی، حل مساله، مقابله با استرس، مقابله با هیجانات، ارتباط بین فردی) قرار گرفتند.
یافتهها: دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک و مامایی و نیز نمره کل اضطراب بارداری و حیطه های آن پیش از مداخله، اختلاف معنی داری نداشتند. پس از مداخله آموزشی، میانگین نمره کل اضطراب بارداری و حیطههای ترس از زایمان، ترس از روابط زناشویی، ترس از تولد کودک معلول جسمی یا روانی، ترس از تغییرات خلق و خو، و ترسهای خودمحورانه مادر در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود.
نتیجهگیری:آموزش مهارتهای زندگی توسط ماما و در یک دوره کوتاهتر از برنامههای مرسوم، در کاهش اضطراب بارداری موفقیت آمیز بود. این رویکرد میتواند به عنوان یک روش موثر غیردارویی و کم هزینه در دوران بارداری توسط ماماها ارائه شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
مامایی دریافت: 1402/2/30 | پذیرش: 1402/8/9