دوره 13، شماره 2 - ( 10-1384 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 30-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

S.R. Borzou, M.Sc., M. Salavati, M.Sc. Relationship Effect of Diet Education with Individuality and Sociality Specification of Type 2 Diabet patients. Avicenna J Nurs Midwifery Care 2006; 13 (2) :20-30
URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-1004-fa.html
سیدرضا برزو ، محسن صلواتی . بررسی ارتباط بین تأثیر آموزش رژیم غذایی با مشخصات فردی و اجتماعی بیماران دیابتی نوع 2. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا. 1384; 13 (2) :20-30

URL: http://nmj.umsha.ac.ir/article-1-1004-fa.html


چکیده:   (22838 مشاهده)

مقدمه و هدف : رژیم غذایی یک فاکتور مهم در کنترل قند خون بیماران دیابتی نوع دو می باشد ، هدف این مطالعه تعیین ارتباط بین تأثیر آموزش رژیم غذایی با مشخصات فردی و اجتماعی بیماران دیابتی نوع دو می باشد

مواد و روش ها : این مطالعه  از نوع کارآزمایی بالینی است نمونه مورد مطالعه  بیماران دیابتی نوع دو بودند که برای ارزیابی وضعیت درمان خود به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه  می کردند.

نمونه ها بصورت تصادقی انتخاب شدند و قبل از اجرای برنامه آموزشی 2 نمونه قند خون ناشتا به فاصله یک هفته کنترل می شد، سپس برنامه آموزش برای بیماران با استفاده از تصویر ، پرسش و پاسخ و سخنرانی به اجرا درآمد و مجددا" پس از آموزش به فاصله یک هفته دو قند خون ناشتا  دیگر کنترل گردید ؛ اختلاف میانگین قبل و بعد از آموزش بعنوان تاثیر آموزش رژیم غذایی تعیین گردید. سپس ارتباط مشخصات فردی و اجتماعی افراد مورد مطالعه با تاثیر آموزش رژیم غذایی سنجیده شد.

ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه راهنمای مصاحبه و برگه ثبت نتایج آزمایشگاه بود ،پرسشنامه شامل اطلاعات دمو گرافیک و برگه ثبت نتایج قند خون ناشتا بود

برای توصیف خصوصیات فردی واجتماعی نمونه ها از روش آمار توصیفی و برای بررسی ارتباط بین مشخصات فردی و اجتماعی با تاثیر آموزش از آزمونهای آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و تی تست استفاده گردید.

یافته ها : بیشتر بیماران در گروه سنی 50 تا 59 سال بودند .اکثریت بیماران ( 7/73% ) زن و (71%)  خانه دار بودند، بیشتر بیماران از نظر شاخص حجم بدن  ( 7/44% ) دارای اضافه وزن و اکثریت ( 2/34% ) از منابع دیگر جهت کسب اطلاعات استفاده می کردند ، اکثریت افراد (7/23% ) طول مدت ابتلاء به بیماری بین14-10 سال داشتند

آزمونهای آماری هیچگونه ارتباط معنی داری را بین برنامه آموزش  رژیم غذایی و مشخصات فردی و اجتماعی نشان ندادند

نتیجه گیری : با توجه به نتایج ظاهری این پژوهش  مهمترین یافته بدست آمده  حاکی از تاثیر کم آموزش رژیم غذایی در افراد با طول مدت بیماری بالا بوده است.

متن کامل [PDF 333 kb]   (3474 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
پذیرش: 1394/11/25 | انتشار: 1394/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا است. استفاده غیرتجاری از مطالب وب سایت، با ذکر منبع بلامانع است. 

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق | 

© 2018 All Rights Reserved | Avicenna Journal of Nursing and Midwifery Care

Designed & Developed by : Yektaweb |