1- ، aammiz1@mums.ac.ir
چکیده: (112 مشاهده)
سابقه و هدف: اختلال پیوند پس از زایمان از مهمترین اختلالات در رابطه مادر و نوزاد در این دوران می باشد. هدف از این مطالعه ترجمه و اعتبارسنجی پرسشنامه پیوند پس از زایمان در مادران ایرانی بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه از روش توصیفی تحلیلی مقطعی استفاده شد. پس از کسب اجازه از طراح اصلی پرسش نامه؛ برای ترجمه پرسشنامه اصلی از انگلیسی به فارسی از روش ترجمه بازترجمه استفاده شد. سپس به دنبال روایی صوری کیفی، نمونهای از مادران نخستزا پرسشنامه را تکمیل کردند و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی بررسی شد. پایایی با انجام تحلیل همسانی درونی (میانگین همبستگی بین گویه ای، آلفای کرونباخ و امگا مک دونالد) و پایایی سازه ارزیابی شد.
یافته ها: در مجموع، 263 مادر نخست زا پرسشنامه را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل عاملی اکتشافی نسخه 13 آیتمی پرسش نامه پیوند پس از زایمان را با ساختار سه عاملی ("پیوند مختل"، "طرد و خشم" و "اضطراب در مورد مراقبت") نشان داد که 49.19٪ از واریانس کلی مشاهده شده را تبیین نمود و روایی سازه این ابزار را تایید کرد. ضریب آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس ها 744/0 بود. پایایی آزمون بازآزمون (0.952-0.850) پرسشنامه با فاصله دو هفته حاکی از دامنه خوب پایایی است.
نتیجه گیری: یافتهها نشان داد نسخه فارسی پرسش نامه پیوند پس از زایمان، ابزاری قابل اعتماد و معتبر برای غربالگری و شناسایی اختلال پیوند پس از زایمان در جمعیت مادران ایرانی می باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
پرستاری دریافت: 1402/5/9 | پذیرش: 1402/9/18