✅ با توجه به وجود ارتباط میان هوش هیجانی و تصمیمگیری بالینی، اهمیت هوش هیجانی در پرستاران مشخص شده است؛ بنابراین مدیران بیمارستانها باید راهکارهای جدید برای تقویت هوش هیجانی ارائه دهند تا بهدنبال آن توانایی تصمیمگیری بالینی بهعنوان نقطه تلاقی دانش تئوری و عملی حرفه پرستاری ارتقا یابد.
✅ با وجود افزایش آسیبهای اسکلتی-عضلانی با افزایش نمره استرس، میان این دو متغیر رابطه معنیدار آماری وجود نداشت و تنها بین اختلالات عضلانی- اسکلتی در ناحیه گردن با استرس ارتباط وجود داشت. با تعدیل و حذف عوامل استرسزا در کارکنان فوریت بهکمک برگزاری کارگاههای اصول ارگونومی و همچنین اصول کاهش استرس میتوان در کاهش اختلالات جسمی کارکنان فوریت تأثیرگذار بود.
✅ خاطرهگویی گروهی بهعنوان روشی پویا و تعاملی میتواند سبب کاهش افسردگی در سالمندان شود. در این روش، سالمند شرکت فعال دارد و روابط اجتماعی او در گروه تقویت میشود. هر سالمند با تعریف خاطرات خود و صحبتکردن در گروه اعتمادبهنفس پیدا میکند و گاهی با احساس شادی و گاهی با احساس غم به تخلیه احساسات میپردازد. این روش در مراکز مراقبت از بیماران مزمن و سرای سالمندان بهعنوان روشی ارزان و غیردارویی قابلاجراست. از سوی دیگر، آموزش این روش به خانوادهها برای توسعه سلامت روان جامعه و کمک به بهبود حال سالمند توصیه میشود.
✅ براساس نتایج این مطالعه میتوان گفت مشاوره معنوی و امیددرمانی در خودکارآمدی مراقبتهای تسکینی دانشجویان پرستاری مؤثر است و میتواند در زمینه آموزش محتوای مراقبتهای تسکینی و پرستاری الگو مدار از بیماران صعبالعلاج استفاده شود. آنچه از مطالعات انجامشده در ایران مشخص میشود، بیانگر این واقعیت است که در حال حاضر مشکل اصلی سیستم پرستاری درباره مراقبت تسکینی از مبتلایان به بیماران صعبالعلاج این است که این نوع از مراقبت دارای چارچوب واضحی برای پرستاران نیست و بهطور جدی در متن برنامه آموزشی رسمی قرار ندارد.
✅ هر چند آموزش و مشاوره مجازی سبب ایجاد تغییری معنیدار در میزان رضایت زناشویی زنان نابارور در مقایسه با گروه کنترل نشده، میانگین امتیاز رضایت زناشویی بعد از مداخله در مقایسه با قبل مداخله در آزمودنیهای گروه مداخله افزایش داشته است. مداخله سبب تغییری معنیدار در میزان کیفیت زندگی زنان نابارور در مقایسه با گروه کنترل شده است؛ بنابراین به نظر میرسد آموزش و مشاوره مجازی در ارتقای سلامت زنان نابارور مفید است.
✅ بر اساس نتایج مطالعه حاضر، بعد آموزشی عملکرد شغلی عامل پیشگوییکننده برای دیسترس اخلاقی است؛ بنابراین با اقداماتی از قبیل استفاده از پرستاران دارای سابقه آموزشی تخصصی در بخشهای ویژه، توجه خاص به آموزش مسائل اخلاقی در مراکز آموزشی درمانی و برگزاری دورههای بازآموزی برای پرستاران میتوان در کاهش دیسترس اخلاقی در محیطهای بالینی مؤثر بود.
✅ روش درمانی حساسیتزدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بهعنوان روش غیردارویی در کاهش علائم افسردگی بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی توصیه میشود. نتایج حاصل از این پژوهش مؤید آن است که روش EMDR بر درمان و کاهش نمرات افسردگی بیماران دارای ضایعه نخاعی که علائم افسردگی مؤثر است. این نتایج در سه و شش ماه بعد از مداخله درمانی نیز تداوم دارد و میتوان از آن بهعنوان روشی غیردارویی، مکمل و اثربخش در درمان افسردگی بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی استفاده کرد.